Musiikkialan Naistenklinikalla puhutaan uskottavuudesta ja jaksamisesta

Naiset näkyvät nykyään jo varsin monella musiikkielämän osa-alueella – mutta millaista uraa voi nainen artistina tai yrittäjänä suunnitella? Millä eri tavoin voi nainen rakentaa omannäköistään ammatti-identiteettiä? Miten olla uskottava?

Yli 100 musiikkialan naistoimijaa kokoontuu Kansainvälisen Naistenpäivän aattona 7. maaliskuuta Helsinkiin Kulttuuritehdas Korjaamolle keskustelemaan mm. näistä aiheista. Ohjelmassa on puheenvuoroja ja verkostoitumista. Teemoina tällä kertaa ovat yrittäjyys, uskottavuus ja jaksaminen.

Tapahtuman päävieraana on brittiläinen manageri ja agentti Sharon Richardson, joka puhuu naisyrittäjyydestä kansainvälisellä kentällä. Sharonin kanssa keskustelee tunnettu suomalainen musiikkimanageri Virpi Immonen. Puheenvuorossa ovat myös Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä, jazzkentän monitoimija, Europe Jazz Networkin presidentti Annamaija Saarela sekä Radio Helsingin ohjelmapäällikkö Anna Laine.

Iltapäivän paneelissa menestymisestä ja uskottavuudesta keskustelevat Emma-voittajat Anna Puu ja Minna Pensola (Meta4), Vain elämää -televisiosarjan tuottaja Suvi Valkonen sekä Anna Laine.

Keskusteluja ja päivän kulkua vetää Katja Ståhl.

Musiikkialan Naistenklinikka järjestetään nyt kolmatta kertaa. Tapahtuma syntyi vuonna 2010 presidentti Tarja Halosen aloitteesta. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille musiikkialalla työskenteleville naisille: muusikoille, säveltäjille, sanoittajille, sovittajille, tuottajille sekä alan yrityksissä, yhdistyksissä ja muissa sidosryhmissä toimiville. Tavoitteena on alan naisten tehokkaampi järjestäytyminen ja verkostoituminen, johtavassa asemassa toimivien naisten määrän lisääminen sekä alan naisyrittäjyyden tukeminen.