Musiikkialan katseet nyt Aasiassa
Music Finland järjestää Aasian markkinoille kohdennetun biisinkirjoitus-workshopin, Musiikkitalossa pohditaan Aasian musiikkimarkkinoita ja Teosto solmi vastavuoroisuussopimuksen Etelä-Korean tekijänoikeusjärjestön kanssa.
Rovaniemellä 4.-8. helmikuuta järjestetään kansainvälinen, Aasian markkinoille kohdennettu biisinkirjoitus-workshop A-Pop Castle. Workshoppiin valittiin 10 suomalaista ja 10 japanilaista, etelä-korealaista ja taiwanilaista biisinkirjoittajaa ja sanoittajaa.
Biisinkirjoittajien lisäksi A-Pop Castleen osallistuu levy-yhtiöiden edustajia sekä kustantajia Aasiasta.
A-Pop Castle on Music Finlandin aiemmin järjestämien Song Castle –biisinkirjoitus-workshopien Aasian markkinoille kohdennettu sisartapahtuma. Song Castleissa syntyneitä biisejä on päätynyt useiden Euroopan maiden sekä Japanin ja Etelä-Korean listoille.
”Vuosia tehty yhteistyö Aasian maiden kanssa on tuottanut upeita tuloksia, suuria myyntejä ja listaykkösiä. A-Pop Castle tulee entisestään syventämään hyvin alkanutta yhteistyötä tuomalla uusia kontakteja Suomeen, tekemään musiikkia ja hurmautumaan Lapin eksotiikasta”, sanoo Music Finlandin Head of International Sami Häikiö
Seminaari Aasian musiikkimarkkinoista
EARS – Europe-Asia Roudtable Sessions järjestää Musiikkitalolla yhteistyössä Music Finlandin kanssa EARS on Music -seminaarin, jossa käsitellään Aasian musiikkimarkkinoita.
Seminaarissa ovat puhumassa Aasian markkinoille lukuisia kappaleita myyneen musiikkikustantaja Elements Musicin Tommi Tuomainen ja suomalaisista kirjoittajista muun muassa Risto Asikainen. Aasian vieraita ovat Universal Music Publishingin Iris Choi, JYP Entertainment ja Woollim Entertainment -yhtiöden A&R:t Jaden Jeung sekä Sungjin Park, Yikes Corporationin toimitusjohtaja Benny Rubin sekä kiinalaisen musiikkialan yrityksen MIDIn kansainvälinen päällikkö Yang Yu.
EARS on Music -seminaari pidetään Musiikkitalon auditoriossa kello 13.30-18.00.
Tekijänoikeustuloa myös Etelä-Koreasta
Suomalaisten musiikintekijöiden järjestö Teosto on solminut vastavuoroisuussopimuksen Etelä-Korean tekijänoikeusjärjestö Komcan kanssa. Sopimus astuu voimaan taannehtivasti vuoden 2012 alusta.
”Tällä sopimuksella varmistetaan se, että suomalaisten musiikintekijöiden menestys Etelä-Korean kasvavilla markkinoilla näkyy myös heidän saamissaan tekijänoikeuskorvauksissa”, sanoo Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä.