Music Finlandin uusi toiminnanjohtaja on Kaisa Rönkkö

Music Finlandin uudeksi toiminnanjohtajaksi on nimetty Kaisa Rönkkö

Pitkään musiikkialalla vaikuttanut Rönkkö on kokenut johtaja, jonka ydinosaamiseen kuuluu asiantuntijaorganisaation johtaminen. Rönkkö siirtyy Music Finlandiin Suomen Kansallisoopperan ja -baletin orkesteripäällikön tehtävästä, missä hän on johtanut yli 130 hengen työyhteisöä vuodesta 2013 lähtien. Lisäksi hän on johtanut Suomen osuutta EU:n suurhankkeessa OperaVisionissa, joka tuo eri maiden oopperatuotannot suoratoistettavaksi kansainvälisille yleisöille. 

”Suomalainen musiikkivienti kasvaa tasaisesti ja Music Finland on organisaationa erinomaisessa tilanteessa, joten tartun tulevaan tehtävääni innolla. Musiikkiviennin kärki on lavea ja menestystarinoita löytyy todella monipuolisesti eri genreistä, mikä on erityisen kiehtovaa. Musiikkialallamme on erittäin vahva potentiaali, joten minulla on vankka ja luottavainen usko tulevaan”, kertoo Kaisa Rönkkö.

Myös Music Finlandin hallitus ottaa yhdistyksen uuden toiminnanjohtajan innostuneena vastaan: 

”Olen todella iloinen koko Music Finlandin hallituksen puolesta että saamme Kaisan vankan kokemuksen rikastuttamaan tiimiä ja tuomaan uutta kulmaa musiikkivientiin”, sanoo Music Finlandin hallituksen puheenjohtaja Wemppa Koivumäki uudesta toiminnanjohtajasta.

Rönkkö aloittaa toiminnanjohtajan tehtävässään Music Finlandissa 7.5.2018. Yhdistyksen toiminnanjohtajana vuodesta 2012 asti työskennellyt Tuomo Tähtinen siirtyy uuteen tehtäväänsä Fullsteam Agency Oy:n toimitusjohtajaksi 5.3.