Music Finlandin uudistettu Composers & Repertoire -nuotistosivu ja -verkkokauppa on avattu

Music Finlandin uudistettu Composers & Repertoire -verkkosivusto avattiin osoitteessa core.musicfinland.fi. Sivusto tarjoaa kattavasti tietoa suomalaisista taidemusiikin säveltäjistä ja heidän teoksistaan sekä toimii kansainvälisenä nuottien verkkokauppana.

Music Finlandin nuotisto levittää suomalaisten säveltäjien kustantamatonta materiaalia. Nuotisto jakelee tällä hetkellä 278 elävän säveltäjän teoksia sekä fyysisinä että digitaalisina nuotteina sekä myy ja vuokraa satojen edesmenneiden säveltäjien teoksia.

Uudistetulla Composers & Repertoire -sivustolla Music Finlandin jakelemat nuotit sekä teostiedot löytyvät nyt samojen hakutoimintojen ja säveltäjäprofiilien alta. Jakelussa olevien nuottien lisäksi arkisto tarjoaa suuren määrän tietoa teoksista, jotka eivät ole Music Finlandin levityksessä. Sivuston säveltäjäprofiilit antavat myös mahdollisuuden kuunnella musiikkia ja tutustua nuottinäytteisiin.

Sivuston hakutoiminnot ovat monipuoliset, mutta myös selailu on tehty helpoksi ja kiinnostavaksi. Etusivulta löytyy vaihtuva soittolista suomalaista musiikkia sekä ajankohtaisia artikkelilinkkejä. Vasta avatusta verkkokaupasta on ensi kertaa mahdollisuus ostaa partituureja suoraan digitaalisessa muodossa, samoin kuin fyysisinä nuotteina. Nuoteista valtaosa edustaa klassista ja nykymusiikkia, mutta mukana on myös paljon esimerkiksi viihdeorkesteri- ja big band -musiikkia.

Nuotisto perustettiin Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksen Fimicin aloittaessa vuonna 1963, josta lähtien nuotteja on kerätty. 1970-luvusta lähtien se on tehnyt sopimuksia säveltäjien kanssa. Music Finlandin nuotiston asiakkaita ovat esimerkiksi orkesterit, muusikot, oppilaitokset, tutkijat, toimittajat ja ohjelmistosuunnittelijat. Se tarjoaa tarvittaessa myös ohjelmistokonsultaatiota. Nuotiston toiminta on kansainvälistä: suomalaisten säveltäjien nuotteja myydään kotimaan lisäksi eniten Saksaan, Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan ja Ranskaan. 

Music Finlandin Composers & Repertoire -sivuston uudistuksen toteutti Agency Leroy.