Music Finlandin uusi pop- ja rockmusiikin vientipäällikkö on Niko Kangas

Music Finlandin uudeksi pop- ja rockmusiikin vientipäälliköksi on nimitetty Niko Kangas. Niko tunnetaan Suomen musiikkipiireissä pitkästä urastaan Fullsteam-yhtiössä, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2004 asti, esimerkiksi Disco Ensemblen, Ismo Alangon, Lapkon sekä oman yhtyeensä Damn Seagullsin kanssa. Fullsteamilla hänen työnkuvaansa kuuluivat levy-yhtiön A&R-päällikön tehtävät ja Fullsteam Managementin puolella managerin työt.

Music Finlandin vientipäällikön asemassa Nikon vastuualueisiin kuuluvat popin ja rockin vientipalveluiden suunnittelu ja toteutus, aina kansainvälisistä ammattilaisvierailuista showcase-tapahtumiin sekä kansainvälisten verkostojen luomiseen ja ylläpitämiseen, yhdessä vientipäällikkö Katariina Sorsan kanssa. Uuden pestinsä Niko aloittaa helmikuussa 2017.

”Olen saanut kunnian kasvaa Fullsteamin mukana peräti 12 vuoden ajan, ja olen hyvin kiitollinen sekä ylpeä kaikesta mitä olen saanut kunnian tehdä ja kokea tänä aikana. Se on ollut minulle varsinainen musiikkibisneksen pitkä oppimäärä ja vähän päälle. Hitusen haikein, mutta erittäin iloisin mielin siirryn nyt elämässäni eteenpäin Music Finlandille vientipäällikön tehtäviin. Vienti, ja nimenomaan musiikkivienti on aina ollut erityisen lähellä sydäntäni, joten otan tulevan tehtävän haasteineen vastaan todella innostuneena!”, Niko kertoo.