Music Finland tuo kansainvälisiä vieraita Musica novaan

Music Finland tuo viisi kansainvälistä vierasta Suomen suurimpaan nykymusiikkitapahtumaan Musica nova Helsinkiin. 6.–14.2.2015 järjestettävä festivaali tarjoaa läpileikkauksen kotimaisen nykymusiikin huippunimistä.

Vieraat 

Rebecca Schmid 

Rebecca Schmid kirjoittaa klassisesta musiikista mm. Financial Timesiin, New York Timesiin, Gramophoneen, neue musikzeitungiin ja Opernweltiin sekä lukuisiin muihin englannin- ja saksankielisiin julkaisuihin.

Harry Vogt

Harry Vogt on toiminut vuodesta 1990 alkaen Wittener Tage für neue Kammermusik -festivaalin taiteellisena johtajana. Vogt työskentelee myös WDR:n musiikkitoimittajana. 

Clara Iannotta 

Clara Iannotta on säveltäjä ja Bludenzer Tage zeitgemäßer Musik -festivaalin taiteellinen johtaja. 

Tobias Rempe 

Tobias Rempe on Ensemble Resonanzin toiminnanjohtaja. 

Marco Frei 

Marco Frei on saksalainen musiikkitoimittaja ja kriitikko, joka kirjoittaa mm. Neue Zürcher Zeitungiin, Die Weltiin, Musik Theateriin ja Das Orchesteriin.

Musica Nova

Vuonna 2015 Musica nova Helsingin teema on Dialogues – Vuoropuheluja. Festivaali esittelee vuoropuheluita säveltäjien ja esittäjien, opettajien ja oppilaiden, sukupolvien, musiikin ja yleisön sekä eri taiteenlajien välillä. 

Festivaali on katsaus siihen, mitä nykymusiikki on ympäri maailmaa tänä päivänä. Ohjelmiston pääosa on sävelletty vuoden 2000 jälkeen ja sisältää nuoren polven säveltäjiä yhdessä vakiintuneiden mestareiden kanssa. 

Musica nova Helsinki järjestetään joka toinen vuosi. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii sellisti Anssi Karttunen. Musica nova esittelee suomalaiselle yleisölle tuoreinta uutta musiikkia, ajankohtaisia kansainvälisiä säveltäjiä sekä nykymusiikin klassikoita.

Tutustu Musica novan ohjelmaan täällä.