Music Finland on Suomen kolmanneksitoista paras työpaikka

Music Finland on tänä vuonna Suomen kolmanneksitoista paras työpaikka, pienten organisaatioiden sarjassa. Sijoitus julkistettiin tänään Suomen parhaat työpaikat 2017- listauksessa, jonka toteutti tutkimus-, konsultointi- ja koulutusyritys Great Place to Work.

Tämä oli toinen perättäinen kerta, kun Music Finland on mukana listauksessa – viimevuotinen sijoitus oli 15. Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen näkee, että nousu on tulosta siitä, että organisaation kehittämiseen on laitettu paljon panostusta.

”Viime vuosina odotukset sekä työn puitteita, että tuottavuutta kohtaan ovat muuttuneet vauhdilla. Se on inspiroiva lähtökohta lähteä poistamaan esteitä ja kehittämään uusia työn tekemisen tapoja. Hyvän työpaikan rakentaminen on jatkuva prosessi, ja se onnistuu vain, jos uskallamme kokeilla uusia tapoja ja sitoudumme yhdessä uusiin tavoitteisiin. Music Finlandilla koko henkilökunta on osallistunut kehitystyöhön alusta alkaen”, Tähtinen kertoo.

Tutkimus pohjautuu Great Place to Workin hyvän työpaikan määritelmään: Hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat organisaationsa johtoon, ovat ylpeitä siitä mitä tekevät ja nauttivat työtovereidensa kanssa työskentelystä.

Tähtisen mukaan hyvää työpaikkaa ei voi kuitenkaan määrittää yhden yksittäisen tekijän kautta – etenkään, kun työ organisaation sisällä ei näyttäydy kaikille samanlaisena.

”Meillä kaikilla on erilaiset elämäntilanteet, tavoitteet ja vastuut. Olemme Music Finlandissa lähteneet siitä, että työ muodostuu yhtäältä mahdollisuudesta tehdä yksilöllisiä valintoja ja toisaalta yhteispelistä – vastuusta omasta tiimistä ja työyhteisöstä. Kommunikaation tulee olla aktiivista ja tiedonkulun avointa. Olemme myös rohkeita kokeilemaan uutta, tekemään virheitä ja valmiita oppimaan niistä.”

Music Finland oli sarjansa ainoa voittoa tavoittelematon organisaatio, joka sai sijoituksen listalla. Yhdistys sai tutkimuksessa erinomaiset tulokset esimerkiksi yhteisöllisyydestä, tasa-arvoisuudesta, työympäristöstä, vapauden ja vastuun tasapainosta sekä rehellisyydestä ja johdon luotettavuudesta. 

Great Place to Work tutki viime vuonna Suomessa 151 työpaikkaa, joissa työskentelee yhteensä noin 48 500 ihmistä. Näistä organisaatioista 50 parhaiten pärjännyttä nousee Suomen parhaat työpaikat -listalle.

Listaa Suomen parhaista työpaikoista on kerätty 15 vuoden ajan. Vastaavaa tutkimusta tehdään yli 50 maassa ympäri maailmaa.