Mikko Joensuun Amen 1 ja Amen 2 saivat Teosto-palkinnon

Vuoden 2017 Teosto-palkinto myönnettiin Mikko Joensuulle sävellyksistään, sanoituksistaan ja sovituksistaan levyillä Amen 1 ja Amen 2. Tuomaristo perustelli Joensuun palkitsemista seuraavasti ”Americana-perinteestä tyylikkäästi ammentavaa musiikkia, jota on tehty pieteetillä ja ilman kompromisseja. Vahvasti henkilökohtainen teoskaksikko kasvaa ja kehittyy monipuolisia ainesosiaan suuremmaksi kokonaisuudeksi. Sielukasta lunastusta.”

Vuodesta 2003 asti jaettu Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja. Kun voittajia on yksi, palkintosumma on 25 000 euroa.

Palkinnon saajan valitsi kolmihenkinen tuomaristo esiraadin asettamien kuuden ehdokkaan joukosta. Tuomariston puheenjohtajana toimi kaupallisen radion emerita, Senior Advisor Leena Puntila ja jäseninä Flow Festivalin toimitusjohtaja Suvi Kallio sekä viime vuonna Teosto-palkinnolla Malarian pelko -levyn teoksista palkittu Henri ’Paperi T’ Pulkkinen

”Teosto-palkinnon hienous on sen laaja-alaisuus: ehdokkaaksi voi nousta mitä tahansa musiikinlajia ja tyyliä edustavia teoksia”, toteaa tuomariston puheenjohtaja Leena Puntila.

”Tämänvuotisten ehdokkaiden musiikillinen kirjo ja korkea taiteellinen taso on ilahduttava osoitus siitä, miten hyvää musiikkia Suomessa tehdään sekä valtavirrassa että sen ulkopuolella. Mikko Joensuun Amen 1 ja Amen 2 ovat hieno, maailmalle valmis kokonaisuus, jolle ei arvostellessa tarvinnut antaa tasoituspisteitä kotimaisuudesta”, lisää Puntila.

Musiikkialan ammattilaisista koostunut esiraati oli valinnut tänä vuonna palkintoehdokkaiksi kuusi teosta tai teoskokonaisuutta. Voittajan lisäksi ehdokkaina olivat The Hearingin AdrianOddarrangin AgarthaEdu Kettusen Autioilla rannoillaOlli Virtaperkon Romer’s Gap ja Oranssi Pazuzun Värähtelijä.

Kuuntele Mikko Joensuun  Amen 1 ja Amen 2 Spotifyssä: