Lontoon LIFEM-festivaalilla täysin suomalainen ohjelmisto

Loka-marraskuun vaihteessa järjestettävä London International Festival of Exploratory Music (LIFEM) juhlii tänä vuonna viisivuotista historiaansa suomalaisittain komealla esiintyjäkaartilla. Music Finlandin tukemassa “The Finnish Line” -kokonaisuudessa esiintyvät Värttinä, Jimi Tenor, Iiro Rantala, Tsuumi Sound System, Alamaailman Vasarat sekä Maria Kalaniemi & Timo Alakotila

Lontoon Kings Placessa 30.10.–2.11.2013 järjestettävä LIFEM on tunnettu taiteellisesta tinkimättömyydestään artistien suhteen. Festivaalilla ovat esiintyneet muun muassa brittiläinen Gavin Bryars, norjansaamelainen tähti Mari Boine ja arvostettu tiibetiläislaulaja Soname Yangchen. Tänä vuonna viisivuotista taivaltaan juhlistava festivaali keskittyy ainoastaan suomalaiseen musiikkiin ”The Finnish Line” -kokonaisuudellaan.

“LIFEM tuo Lontooseen ensiesityksiä ja konsertteja, joita ei nähdä missään muualla maan rajojen sisäpuolella. Tänä vuonna esittelemme parhaita artisteja Suomesta – arktisesta paratiisista, joka ei koskaan lakkaa yllättämästä meitä”, festivaalin johtaja Miguel Santos kertoo.

Suomalaisartisteissa yhdistyvät vuosien menestys ja pitkäjänteinen työ omaperäisen musiikin parissa, mutta mukana on myös lontoolaisyleisölle uutta ja yllätyksellistä koettavaa.

“Tapahtuma esittelee ennennäkemättömästi suomalaista lahjakkuutta ja koimme sen siksi erinomaiseksi tilaisuudeksi juhlia yhtyeemme 30-vuotista taivalta. Tunnemme itsemme etuoikeutetuiksi saadessamme olla osa “The Finnish Line” -kokonaisuutta Lontoossa”, Värttinän Mari Kaasinen perustelee.

'LIFEM-festivaalin ”The Finnish Line” on osa Music Finlandin vuosien 2012-2013 Ison-Britannian kärkihanketta ja sitä tukevat myös Musiikin edistämissäätiö MES ja Suomen Lontoon suurlähetystö.

”The Finnish Line” on loistava kattaus arvostettua ja omaperäistä suomalaista musiikkia ja olen varma, että tulemme saamaan tapahtumalle paljon näkyvyyttä Lontoossa ja muualla Isossa-Britanniassa. Suomalainen ohjelmisto on melkoinen harvinaisuus Lontoossa”, Music Finlandin projektipäällikkö Riku Salomaa sanoo. Tähän yhtyy myös Kings Placen ohjelmajohtaja Peter Millican: ”LIFEM houkuttelee aina paikalle uutta yleisöä korkeatasoisilla artisteillaan”.

LIFEM-festivaalin mediakumppaneita ovat Resonance 104.4fm ja Songlines, joka julkaisee suomalaisen musiikin kokoelmalevyn lokakuun numerossaan.

Konserttien lisäksi tapahtumassa saavat Lontoon ensiesityksensä Kimmo Pohjosen “Soundbreaker”- ja Jimi Tenorin Sähkö The Movie -elokuvat.

Music Finlandin Ison-Britannian kärkihanketta rahoittavat työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, ulkoasiainministeriö sekä ESEK ja LUSES (nyk. Musiikin edistämissäätiö MES).