Kyselyn mukaan 61% älypuhelinten käyttäjistä käyttää erikseen ladattuja musiikkisovelluksia

Finnish Music Startups -kollektiivin tekemän nettikyselyn mukaan jopa 61 prosenttia älypuhelinten käyttäjistä käyttää jotakin erikseen ladattua musiikkisovellusta.

Musiikinkuuntelun tavat ovat muuttuneet viime vuosina merkittävästi. Yhä useampi musiikinystävä kuuntelee musiikkia esimerkiksi suoraan tietokoneelta tai älypuhelimelta.

Tehdyn kyselyn mukaan valtaosa (61%) älypuhelinten käyttäjistä käyttää erikseen ladattuja musiikkisovelluksia. Tällaisia sovelluksia voivat olla esimerkiksi suoratoistopalveluiden omat sovellukset, erilaiset sosiaaliset musiikkisovellukset tai tallennettua musiikkia toistavat sovellukset. Musiikilla ja sen kuluttamisella onkin huomattava rooli ihmisten elämässä.

Myös musiikin sosiaalinen puoli on noussut esille yhä merkittävämmin. Lähes kolmannes (32%) erikseen musiikkisovelluksen ladanneista käyttää musiikkisovellustaan myös sosiaalisesti eli esimerkiksi jakaa tietoa siitä, mitä artistia ja kappaletta on juuri kuunnellut.

Nettikysely järjestettiin Suomessa helmi-maaliskuussa 2013 ja siihen vastasi 1 353 henkilöä.

Finnish Music Startups -kollektiivi on runsaan parinkymmenen suomalaisen kasvuyrityksen yhteisprojekti, jonka tavoitteena on tukea toinen toisiaan ja nostaa musiikkialan kasvuyrityksien yleistä näkyvyyttä.