Jazzaheadin suomalainen showcase-kattaus julkistettu

Jazzkentän kansainvälisesti merkittävimmän ammattilaistapahtuman Jazzaheadin showcase-valinnat on nyt julkistettu. 27.–30. huhtikuuta 2017 Saksan Bremenissä järjestettävässä vuosittaisessa tapahtumassa on ensi vuonna maakumppanina Suomi, joka saa oman illan showcase-festivaaleilla.

Jazzahead-tapahtuman showcase-festivaali jakautuu alueittain neljään teemaan. Avajaisiltana torstaina 27. huhtikuuta lavat valtaa suomalaisartistien oma ilta Finnish Night. Kolme muuta teemaa ovat maanosamme monipuolista jazzkulttuuria esittelevä European Jazz Meeting, isäntämaa Saksan yhtyeisiin keskittyvä German Jazz Expo sekä muiden mantereiden huippuartistien kokonaisuus Overseas Night. Artistivalinnoista vastaavat ammattilaisraadit, joiden jäsenet ovat festivaalien promoottoreita ja taiteellisia johtajia.

Kumppanimaa Suomi näkyy vuoden 2017 Jazzaheadissa monin tavoin. Teeman ”Jazz aus Finnland” alla esillä ovat paitsi suomalaiset musiikkifirmat myös maamme festivaalit, kulttuurimatkailuala ja katuruokatrendit. Jazzahead-maakumppanuuden tuotannosta vastaa Music Finland, ja Jazzaheadiin nivoutuvaa Kultur aus Finnland -festivaalia (15.–30.4.2017) toteuttaa Suomen Saksan-instituutti.

Suomen showcase-kokonaisuuteen haki 44 tasokasta yhtyettä ja artistia. Valituiksi tulivat seuraavat kahdeksan yhtyettä:

Aki Rissanen Trio
Dalindèo
Gourmet
Kari Ikonen Trio
Raoul Björkenheim Ecstasy
Tenors of Kalma
Verneri Pohjola Group
Virta

Lue lisää Jazzahead-tapahtumasta täältä.