Janne Hyöty palkittiin Vuoden vientiteosta

Suomen Musiikkikustantajat ry on palkinnut lauluntekijä Janne Hyödyn Vuoden vientiteko 2015 -palkinnolla. Sugar House Publishingin kustantama Hyöty on kirjoittanut kappaleita erityisesti japanilaisille, korealaisille ja kiinalaisille yhtyeille, sekä tehnyt kotimaassa lukuisia Suomen euroviisuehdokkaita. Palkinnon myöntäneen raadin perusteluiden mukaan ”Janne Hyöty on ollut menestyksekkäimpiä suomalaiskirjoittajia Japanin markkinoilla jo useamman vuoden ajan”.

Tänä vuonna Hyödylle myönnettiin tuplaplatinalevy japanilaisen poikabändin Arashin singlekappaleesta "Endless Game", mikä tarkoittaa että sen myynti on ylittänyt 500 000 kappaleen rajapyykin Japanissa. Arashin albumi Love toi Hyödylle triplaplatinalevyn yli 750 000 kappaleen myynnistä. Aikaisemmin hän on tehnyt kappaleita lukemattomille aasialaisyhtyeille kuten Daichi, Kat-Tun ja Sexy-Zone. Suomessa Janne Hyöty tunnetaan myös sooloartistina, kitaristina ja tuottajana.

Suomen Musiikkikustantajat ry:n 2000 euron suuruisia palkintoja jaettiin Vientiteon lisäksi kolmessa muussa sarjassa: vuoden taidemusiikin säveltäjäksi valittiin Olli Kortekangas, vuoden kevyen musiikin tekijäksi Thomas Kirjonen eli Kasmir ja vuoden biisiksi Sannin "2080-luvulla".