Heidi Kuusava on Music Finlandin uusi taidemusiikin vientipäällikkö

Music Finlandin uusi taidemusiikin vientipäällikkö on Heidi Kuusava. Heidi aloitti tehtävässään 23.10. vientipäällikkö Tuuli Elon jäädessä vanhempainvapaalle marraskuussa. 

Heidillä on monipuolinen tausta musiikin parissa: alkujaan hän on Weimarin Franz Liszt -korkeakoulussa opiskellut klassinen pianisti. Suomessa Heidi opiskeli musiikkitiedettä, josta hänet nopeasti imaistiin musiikkituotannollisiin tehtäviin. Hän on ollut tuottajana esimerkiksi Särestön kamarikonserteissa ja Hangon musiikkijuhlilla sekä toisena perustajana Kansalliskirjaston Soivat kirjat -konserttisarjassa. Lisäksi hän on toiminut pianonsoitonopettajana musiikkiopistomaailmassa. 

Viime vuosina Heidi on työskennellyt tuottajana ja projektikoordinaattorina viulunsoiton etäopetushankkeessa International Minifiddlersissä. Hän edisti Minifiddlersin kansainvälisiä suhteita esimerkiksi monilla musiikkialan messuilla. 

”Sain ensikosketuksen Music Finlandin tekemiseen messuilla kuten Frankfurt Musikmessessä, Classical:NEXT:issä ja Music Chinassa. Uudessa pestissäni minua kiinnostaa konseptoida uudenlaisia välineitä kansainvälisen uran rakentamiseen taidemusiikin maailmassa. Tehtävässä on paljon työn sarkaa ja uuden avaamista. Tykkään toimia välittäjänä ihmisten välissä sekä rakentaa siltoja asiakkaille ja muodostaa dialogia heidän kanssaan. Arvelen ymmärtäväni muusikon ajatusmaailmaa aika hyvin, sillä itsekin toimin yhä aktiivisesti muusikkona” Heidi Kuusava kertoo.