Hae musiikkimanagerin erikoistumiskoulutukseen marraskuun aikana!
Kiinnostaako kansainvälisen musiikkimanagerin ura? Haluatko vahvistaa brändiosaamistasi musiikin alueella? Haku ensi vuonna järjestettävään musiikkimanagerin erikoistumiskoulutukseen päättyy 30.11.2016!
Managereilla on tänä päivänä merkittävä ja monipuolinen rooli musiikkiteollisuudessa ja manageroinnin tärkeys lisääntyy jatkuvasti kansainvälisillä markkinoilla. Oppilaitokset Arcada ja SeAMK toteuttavat vuonna 2017 yhteistyössä Music Finlandin ja Music Manager’s Forum Finland ry:n kanssa musiikkialan ammattilaisille tarkoitetun musiikkimanagerin erikoistumiskoulutuksen, jonka koordinoi Arcada. Kurssin alkuperäisen idean on kehittänyt Arcadan Kulttuurin ja viestinnän osaston lehtori Liisa Tolonen.
Koulutukseen osallistuvat tulevat oppimaan uusinta uutta sekä korkeakouluasiantuntijoiden luotsaamana että alan ammattilaisilta. Katso täältä tapahtumasivumme erikoistumiskoulutuksesta.
SeAMK:n Liiketoiminnan ja kulttuurin osaston lehtori Jussi Kareinen valaisee hieman lisää Musiikin managerointi -koulutuksesta.
Miksi Arcadan ja SeAMK:n managerikoulutus on aloitettu?
Musiikkiala on luovista aloista selkeimmin se, jolla on kasvupotentiaalia kansainvälisesti. Nyt tarvitaan rohkeita tyyppejä viemään suomalaisia artisteja kansainvälisille markkinoille. Nykyiset perustutkinnot eivät anna riittäviä valmiuksia toimia musiikkimanagerina. Myös alan ansaintalogiikat ovat muuttuneet radikaalisti viime vuosina ja koulutus pyrkii ymmärtämään tätä muutosta ja etsimään siihen myös korvaavia ratkaisuja.
Kenelle suosittelisitte koulutusta?
Kaikille artistin uran kokonaisvaltaisesta suunnittelusta kiinnostuneille.
Mitä hyötyä koulutuksesta voisi olla musiikkialalla työskentelevälle?
Jos ja kun koulutukseen valikoituu eri genrejen edustajia kuin myös artisteja niin näkökulma laajenee. Samoin koulutuksesta saa ennakointityökaluja joiden avulla on helpompi ymmärtää alan muutosta ja sen seurauksia.
Voiko kurssille hakea mukaan, vaikkei olisi työskennellyt musiikkialalla pitkään?
Voi hakea. Olennaista on motivaatio ja halu kehittyä.
Millaisia tyyppejä olette hakemassa opintojen mentoreiksi ja sparraajiksi?
Alalla toimivia innostavia persoonia, jotka ovat valmiita jakamaan osaamistaan ja näkevät että tietotaidon jakaminen hyödyntää koko alaa. Seinäjoelta mukaan on lupautunut Osku Ketola, joka on toiminut mm. tuottajana, muusikkona ja kehittämisprojektien vetäjänä.
Millainen profiili musiikkimanagerien ammattikunnalla on Suomessa tällä hetkellä?
Tähän ehkä osaa parhaiten vastata ammatinharjoittajat itse, mutta näkisin että popin ja rockin puolella managerin profiili ammattina alkaa jo olla selkeä ja varmasti helposti määriteltävä. Jazzin ja klassisen musiikin puolella tilanne on hieman toisenlainen, joten toivoisin että näiden genrejen edustajat löytäisivät myös tiensä koulutukseen!