FMQ sai uuden toimitussihteerin ja Music Finland uuden tutkimuspäällikön

Hanna Isolammi aloitti Music Finlandin julkaiseman FMQ-lehden toimitussihteerinä 14.1. Häntä edeltävä toimitussihteeri Riikka Hiltunen (FM, tohtorikoulutettava, musiikkitiede) aloittaa Music Finlandin tutkimuspäällikkönä 1.2. Tässä tehtävässä toiminut Merja Hottinen siirtyy puolentoista vuoden mittaiselle opintovapaalle, jonka aikana hän työstää valmiiksi suomalaisia nykymusiikkitapahtumia käsittelevän väitöskirjansa.

FMQ-lehdessä aloittanut Hanna Isolammi valmistelee musiikkitieteellistä väitöstutkimustaan Väinö Raition orkesterimusiikista ja on kirjoittanut artikkeleita esimerkiksi FMQ- ja Rondo-lehtiin. Riikka Hiltunen on työskennellyt vuosia musiikkialan tuotanto- ja tiedotustehtävissä, vapaana toimittajana sekä FMQ:n toimitussihteerinä. Hän työstää parhaillaan musiikkitieteen väitöskirjaa, jossa hän tutkii suomalaisten popmusiikin tekijöiden luovaa työskentelyä ja tulevaisuusajattelua. Vuoden 2015 aikana Hiltunen on myös tehnyt Music Finlandille tässä kuussa julkaistavan selvityksen popmusiikin teosviennistä sekä avustanut muissa tutkimushankkeissa.

Viime vuonna 30-vuotisjuhlaansa viettäneen ja noin vuosi sitten Music Finlandin alaisuuteen siirtyneen FMQ:n päätoimittajana jatkaa Anu Ahola. Tänä vuonna FMQ ilmestyy printtilehtenä kaksi kertaa sekä verkkojulkaisuna osoitteessa www.fmq.fi