Flow Talks Music -keskustelussa nostettiin alan polttavia kysymyksiä

Perjantaina 12.8. Flow Festivalin yhteydessä järjestettiin keskustelutilaisuus Flow Talks Music, jossa Music Finland ja viisi muuta alan kotimaista järjestöä avasi päättäjien kanssa keskustelua kotimaisen musiikkialan tilasta. Katso alta kuvakoosteemme tilaisuudesta!

Paneelikeskustelu oli Music Finlandin ja kuuden musiikkialan järjestön järjestämä tilaisuus, joka kokosi päättäjiä kaikista suurista puolueista. Keskustelun aiheena oli elinvoimaisen ja kansainvälisen musiikkialan edistäminen.

Panelisteina kuultiin ministeri- ja puoluejohtotason päättäjiä: keskustelemaan saapuivat pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin, ympäristö- ja ilmastoministeri ja vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen, keskustan eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Eeva Kalli, perussuomalaisten kansanedustaja Ritva Elomaa, vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo, sekä RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz.

Tapahtumaa järjestäneet kuusi järjestöä, Gramex ry, Teosto ry, IndieCo ry, Suomen Muusikkojen Liitto ry, Suomen Musiikintekijät ry ja LiveFIN ry, keräsivät ennakkoon jäseniltään ja seuraajiltaan kysymyksiä päättäjille. Paneelikeskustelussa haluttiin tuoda päättäjien tietoon kansalaisyhteiskunnan ääni, vahvistaa alan sisäistä yhteistyötä sekä edistää dialogia päättäjien ja musiikkialan välillä.

Paneelikeskustelun jälkeen pidettiin verkostoitumistilaisuus, johon kutsuttiin panelistien lisäksi muuta puoluejohtoa ja kansanedustajia tapaamaan järjestöjen edustajia ja jatkamaan keskustelua suomalaisen musiikkialan edistämisestä.

Flow Talks Music 2022 -kuvakooste (kuvat Julius Töyrylä)