Fast Track -musiikkivientiohjelman osallistujat on valittu

Tänä vuonna alkavaan Fast Track -vientiohjelmaan osallistuu neljän kansainväliseen läpimurtoon tähtäävän artistin ja musiikintekijän taustayritykset.

Musiikkialan kärkitoimijoiden viennin tukemiseen tarkoitetun Fast Track -ohjelman hankkeet on päätetty. Ensimmäiseen Music Finlandin aloittamaan ja hallinnoimaan Fast Track -vientiohjelmaan valikoituivat Alma (PME Records, tuki 50 000 euroa), Isac Elliot (Sony Music Finland, tuki 40 000 euroa), Saara (Universal Music Finland, tuki 17 000 euroa) sekä kustannusyhtiö Elements Music (tuki 20 000 euroa), jonka pääpanostuksena on lauluntekijä Axel Ehnströmin kansainvälinen ura. Ohjelmaan valitaan hankkeita kerran vuodessa. 

“Kyseessä on merkittävä uusi strateginen panostus ja painotus toiminnassamme. Investoiminen terävimpään ja liiketoiminnallisesti potentiaalisimpaan kärkeen hyödyttää paitsi ohjelmaan valikoituneita toimijoita, myös koko alaa. Kasvaneet vientitulot mahdollistavat uusiin kykyihin satsaamisen, ja menestystarinat edesauttavat suomalaisen musiikkialan pääsyä kansainvälisen markkinan keskiöön. Isot onnistumiset ovat myös tärkeitä kollektiivisen itsetunnon nostattajia”, taustoittaa Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen.

”Fast Track on loistava lisä Music Finlandin palveluvalikoimassa ja antaa lisää mahdollisuuksia vientiponnisteluillemme. Tällainen tuki tulee auttamaan Isac Elliotia hänen urallaan ja vielä erittäin kriittisessä vaiheessa”, kertoo Sony Music Finlandin Wemppa Koivumäki.

Ohjelmaan haki kaikkiaan 27 yritystä, joiden joukosta lopullisen valinnan teki Music Finlandin hallituksen asettama työryhmä.

Fast Track -musiikkivientiohjelma on kehitetty tukemaan merkittävien kansainvälisten läpimurtojen syntymistä. Ohjelmaan valittu hanke voi olla esimerkiksi suomalaisen artistin tai tekijän kansainvälistyminen tai jokin merkittävä strateginen vientipanostus, kuten avaus uusille markkinoille. Ohjelmaan valittavien yritysten tulee olla sitoutuneita vientitoimintaan ja niillä pitää olla taloudellisesti hyvät edellytykset toteuttaa hanke.

Fast Track –ohjelman rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Musiikin edistämissäätiö.

Lisätietoja:

Riku Salomaa
Tiimijohtaja, kansainvälistyminen
riku.salomaa@musicfinland.fi
+358 (0)40 705 2606