Composers & Repertoire -sivusto avattu

Music Finlandin verkkosivusto laajeni tänään keskiviikkona, kun nykymusiikkiin keskittyvä Composers & Repertoire -sivusto avattiin osoitteessa composers.musicfinland.fi

Sivuston keskiössä on Music Finlandin nuotiston katalogi, joka sisältää suuren määrän sekä kustannettuja että kustantamattomia teoksia. Pääpaino on klassisessa musiikissa ja erityisesti nykymusiikissa, mutta nuotistossa on teoksia myös mm. viihdeorkesterille ja big bandille.

Nuottikatalogi on selailtavissa erilaisin hakuehdoin, mm. säveltäjän, sävellyksen nimen tai instrumentaation mukaan, ja useasta nuotista on julkaistu verkossa maksutta ladattavissa oleva pdf-näytetiedosto.

Sopimusteknisistä syistä verkkokauppa avautuu vasta 15. lokakuuta. Siihen saakka kustantamattomia nuotteja voi tilata tekemällä tilauksen nuotistomme henkilökunnalle sähköpostitse musiclibrary[at]musicfinland.fi tai puhelimitse 09 681 01 311.

Nuotiston lisäksi sivuilla on konserttikalenteri, johon listataan erityisesti ulkomailla tapahtuvia suomalaisten nykymusiikkiteosten esityksiä. Kalenterista on helppo nähdä myös tulevat kantaesitykset. Esityksiä voi hakea säveltäjän nimen, konsertin ajankohdan tai sen paikan mukaan. Kalenteria ylläpitävät säveltäjät ja heidän edustajansa, jotka voivat ilmoittaa listaukseen tulevat esitykset verkkolomakkeella.

Suomalaisia säveltäjiä esitellään sivustolla omana listauksenaan. Profiilisivuilla näkyvät jatkossa säveltäjien teoslistaukset, levytykset sekä tulevat esitykset. Säveltäjät voivat itse pitää listausta ajan tasalla ilmoittamalla teoksensa Music Finlandille verkkolomakkeella. Säveltäjien esittelyssä keskitytään Music Finlandin säveltäjäasiakkaisiin, jotka tekevät kansainvälistä uraa.

Composers & Repertoire -sivusto on osoitteessa composers.musicfinland.fi

Nykymusiikkia koskevat uutiset löytyvät tulevaisuudessakin Music Finlandin englanninkielisiltä pääsivuilta osoitteesta musicfinland.fi/en/news.