Axel Ehnström palkittiin vuoden vientitekona

Suomen Musiikkikustantajat ry on jälleen palkinnut musiikintekijöitä ja kappaleita. Kategorioita olivat esimerkiksi vuoden vientiteko, vuoden taidemusiikin säveltäjä ja vuoden biisi.

Vuoden vientitekona palkittiin laulunkirjoittaja Axel Ehnström hänen pitkäjänteisestä työstään Saksan markkinalla. Vientiteon valitsi Musiikkikustantajat ry:n hallitus Music Finlandin tekemien ehdotusten perusteella.

Vuoden taidemusiikin säveltäjä -palkinto annettiin vastikään 60 vuotta täyttäneelle Kimmo Hakolalle. Genrevapaan kategorian palkinto sai tänä vuonna otsikon Vuoden etnotekijät, ja se myönnettiin Solju-yhtyeen Ulla Pirttijärvelle ja Hildá Länsmanille

Vuoden biisinä palkittiin Jenni Vartiaisen ja Jurek Reunamäen säveltämä ja sanoittama Turvasana. Jurek Reunamäki palkittiin myös vuoden kevyen musiikin tekijänä. 

Kevyen musiikin ja taidemusiikin palkinnot valittiin yhdistyksen jäsenkustantajien tekemien ehdotusten joukosta, ja valinnan suorittivat ulkopuolisista musiikin asiantuntijoista kootut raadit. 

Soittolista

Axel Ehnströmin vientikappaleet

Kuuntele soittolista kansainvälisesti julkaistuista kappaleista, joissa ​Axel Ehnström on mukana kirjoittajana.