Ann Slangar palkittiin vuoden vientiteko -palkinnolla

Suomen Musiikkikustantajat ry jakoi tänään vuosittaiset palkintonsa kahdeksannen kerran. Viidessä eri kategoriassa jaettujen voittajien joukossa oli Sugar House Publishing -yhtiö toimitusjohtaja Ann Slangar, jolle luovutettiin vuoden vientiteko -palkinto.

"Vuoden vientiteko" -palkinnolla palkitun toimitusjohtaja Ann Slangarin kumppaneineen perustama kustannusyhtiö Sugar House Publishing on toiminut pitkäjänteisesti kansainvälisellä kentällä.

Yhtiö on panostanut erityisesti Aasian markkinoille kohdistuvaan biisivientiin ja sen edustamia kirjoittajia onkin ollut kirjoittamassa yli viittäymmentä Japanissa listakärkeen noussutta hittiä, joista kymmenen on noussut maailman listaykkösiksi. Näistä Janne Hyöty, Victor Sågfors ja Christian Jansson ovat nousseet kukin kansainvälisten julkaisujen määrässä mitattuna suomalaisten tekijöiden kymmenen kärkeen viime aikojen tilastoissa.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Ann Slangarin työ on esimerkki siitä, miten pieni toimija voi kasvaa kansainvälisellä kohdemarkkinallaan merkittäväksi toimijaksi pitkäjänteisellä, rohkealla ja periksiantamattomalla asenteella. Nykyään Sugar Housella onkin useita alikustantajia Japanissa sekä Etelä-Koreassa, sekä verkostoja rakenteilla myös Kiinassa, Taiwanissa, Hongkongissa ja Singaporessa. Sugar House Publishingin tuloista noin 95 prosenttia tuleekin ulkomailta, valtaosin Aasiasta. Lisäksi Ann Slangarilla on ollut vahva rooli kustannustoiminnan kehittämiseen Suomessa. Vuoden vientiteon ehdokkaat nimesi Music Finland.

Muut Musiikkikustantajien palkinnonsaajat olivat:

-Vuoden kevyen musiikin tekijä: Janne Rintala (Mökkitie)
-Vuoden biisi: Viimeinen elämä (kirjoittajat Maija Vilkkumaa ja Kaisa Korhonen, esittäjä Maija Vilkkumaa) (valitsija apulaispormestari Nasima Razmyar)
-Vuoden läpimurto: Rollot (Iiro Paakkari ja Arttu Istala)
-Vuoden taidemusiikin säveltäjä: Ilkka Kuusisto
-Genrevapaa kategoria: Mikko ”Pantse” Syrjä