A-Pop Castlesta uusia hittejä Aasiaan

Suomalaiset biisinkirjoittajat ovat viime vuosina olleet kovassa huudossa Aasian kasvavilla musiikkimarkkinoilla. Mikko Tammisen ja Samuli Laihonkirjoittamia biisejä on päätynyt listojen kärkisijoille ja myös monet muut suomalaiset biisinkirjoittajat ovat saaneet sopimuksia alueelle. 

Helmikuussa 2013 ensimmäistä kertaa järjestetty juuri Aasian markkinoita varten räätälöity biisinkirjoitusleiri A-pop Castle toi välittömästi onnistumisia. Leirillä tehty kappale päätyi Swarovskin Music Journey 2013 -kampanjaan taiwanilaisen poptähden Jolin Tsain esittämänä ja toinen taiwanilainen Joanna Wang (kuvassa) toi uuden levynsä massiivisen tuotannon Suomeen työskennelläkseen Pessi Levannon kanssa.

Nyt elo-syyskuun vaihteessa järjestetään järjestyksessään toinen A-Pop Castle -biisinkirjoitusleiri. Biisinkirjoitusleirillä törmäytetään suomalaisia ja aasialaisia biisinkirjoittajia, managereita ja kustantajia sekä levy-yhtiöiden edustajia. Leirin aikana kirjoittajat tekevät kappaleita pienryhmissä levy-yhtiöiden määrittelemille aasialaisille artisteille. Raaseporissa järjestettävään A-Pop Castleen osallistuu 11 suomalaista ja 11 aasialaista biisintekijää. Aasiasta on paikalla myös yhteensä 14 levy-yhtiön edustajaa ja kustantajaa, mukaan lukien Japanin Universal Music ja erittäin menestyksekäs levy-yhtiö Avex sekä Etelä-Koreasta muun muassa supersuosittujen tyttöbändien Karan ja Sistarin levy-yhtiöt.

”Suomalaiset biisintekijät ovat erittäin lahjakkaita ja osaavat tehdä töitä hyvin yhdessä aasialaisten kanssa. Aiempi menestys Aasian listoilla auttaa ehdottomasti ja tuo heille lisää uskottavuutta tärkeiden musiikkibisneksen portinvartijoiden silmissä”, kertoo A-Pop Castlea vetävä, Music Finlandin Head of International Sami Häikiö.

Aasian merkitys musiikkimarkkinoilla on jatkuvasti kasvussa. Maailman toiseksi suurimman musiikkimarkkinan Japanin seuraan ovat kovaa vauhtia nousemassa sekä Etelä-Korea että Taiwan, joista molemmista on jo noussut tai on nousemassa kansainvälisiä poptaivaan tähtiä, kuten megasuosion saavuttanut Psy. Etelä-Koreassa on jo vuosia panostettu musiikkiin, mikä on johtanut siihen, että se on nykyisin yksi kymmenestä maailman arvokkaimmista musiikkimarkkinoista, kun vielä seitsemän vuotta sitten maa oli Kansainväisen tuottajajärjestö IFPIn listauksessa sijalla 23.

Music Finland järjestää A-Pop Castlen 31.8.–4.9. Calliolan konferenssi- ja tapahtumakeskuksessa Raaseporissa. A-Pop Castle on osa Music Finlandin teosvienninedistämisstrategiaa.

Tapahtumaa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Musiikin edistämissäätiö.