Music Finland toteuttaa ensimmäisen musiikkialan ammattilaisbarometrin

Eilen käynnistyi barometrikysely, jonka tavoitteena on kartoittaa musiikkitoimialan ammattilaisten näkemyksiä alan tämänhetkisestä tilasta ja tulevaisuudesta. Musiikkialalla tarkoitetaan laajaa musiikin parissa taiteellista tai taustatyötä tekevien toimijoiden verkostoa. Kysely on auki 25.4.2016 saakka ja barometrin tulokset julkistetaan syksyllä 2016.

Barometrissa käsiteltävät teemat liittyvät musiikkialan talouteen, rakennemuutoksiin, kansainvälistymiseen sekä mediaympäristöön. Kysely on anonyymi ja vastauksia kerätään sekä yksityishenkilöiltä että yrityksiltä. 

"Alalla olevia tilannenäkymiä ja hiljaista tietoa ei ole koskaan aiemmin kartoitettu näin laajasti. Aikaisemmissa tutkimuksissamme on enimmäkseen korostettu faktoihin pohjaavaa tietoa, nyt halusimme keskittyä ammattilaisten näkemyksiin ja jopa tuntemuksiin musiikkitoimialan nykytilasta”, kertoo Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen.

Musiikkialabarometrin toteuttaa Music Finland yhteistyössä Elvis ry:n, Gramex ry:n, IndieCo ry:n, Musiikkituottajat IFPI Finlandin, Suomen Muusikkojen Liitto ry:n, Suomen Musiikkikustantajat ry:n, Suomen Säveltäjät ry:n ja Teoston kanssa.

Kyselyyn vastaaminen kestää n. 10−20 minuuttia ja siihen pääsee vastaamaan alla olevasta linkistä:
https://my.surveypal.com/Musiikkialabarometri

HUOM! Mikäli olet saanut kutsun barometrikyselyyn sähköpostitse, ethän jaa henkilökohtaista linkkiäsi eteenpäin. Yllä oleva linkki on kaikille avoin.