U.S. Nordic Music Trade Mission 2017

Järjestyksessään toinen NOMEX-verkoston (Nordic Music Export Programme) järjestämä U.S. Nordic Music Trade Mission tehdään Los Angelesiin, Kaliforniaan 7.-10.5. Vientimatkan tarkoituksena on laajentaa Pohjoismaisten musiikkialan yrityksien verkostoa Yhdysvalloissa sekä lisätä tietoutta suoratoiston uusien mahdollisuuksien, mainosalan ja brändiyhteistyön, A&R-työn sekä tuotannon ja laulunkirjoituksen alueilla. Nelipäiväinen ohjelma sisältää yritysvierailuja, kahdenkeskisiä ja pienryhmätapaamisia, paneelikeskusteluja ja puheenvuoroja sekä vastaanoton Suomen Los Angelesin pääkonsulin residenssissä. Painopisteenä matkan ohjelmassa on synkronointi, lisensointi ja musiikkikustannusala. 

Los Angeles on monin tavoin musiikkialan pääkaupunki ja kotipaikka monille musiikki- ja media-alan tärkeimmille yrityksille, kuten Apple Music, CAA, Cutcraft, Facebook, HBO, Hitcher, Kobalt, Netflix, Pandora, Pulse, Red Bull, Sony/ATV, BMG Rights, Warner/Chappell ja YouTube. Edellä mainitut yritykset ovat osa NOMEXin identifioimia vientiohjelman kohteita. Nordic Music Trade Mission on pääasiassa suunnattu Pohjoismaisille musiikkialan yrityksille, jotka edustavat artisteja tai musiikkikatalogeja.

Ensimmäisellä U.S. Nordic Music Trade Missionillä 2016 oli mukana yksi suomalaisyritys Ranka Kustannus Oy. Yrityksen omistaja Riku Pääkkönen kommentoi matkaa Music Finlandille: ”Odotukseni ylittyivät paremmin kuin olisin ikinä voinut toivoa. Sisältöä oli lähestytty täysin eri tavalla kuin perinteisillä messumatkoilla. Tämä oli paras juttu, jossa olen ollut vuosiin! Yrityskäynnit avasivat portit paikkoihin, joihin ei muuten olisi mitään asiaa. Ja korkea-arvoisilla isännillä riitti käsittämättömän paljon aikaa delegaatiollemme. Kai niissä paikoissa arveltiin, että porukasta syntyy tulevaisuudessa hyviä kontakteja heillekin”.

Hae mukaan vientimatkalle

Matkalle valitaan maksimissaan 5 suomalaisyritystä ja yritykset maksavat matka- ja majoituskulunsa itse. Music Finland tukee matka- ja majoituskuluja 50%. Hae mukaan vientimatkalle viimeistään 31.1. mennessä täältä ja ota yhteyttä Katariina Sorsaan.

Hakemuksen yhteydessä toivomme, että kerrot yrityksesi strategiasta Yhdysvalloissa sekä matkan tavoitteen.