Työpaja ja keskustelutilaisuus nykymusiikin ammattilaisille 2019

Music Finland järjestää perjantaina 29.11.2019 klo 12–15.30 Helsingin G Livelabissa työpajan ja keskustelutilaisuuden, joissa pohditaan taiteilijan ja yleisön välistä suhdetta, vastuita ja näkyvyyttä. Kokonaisuus toteutetaan yhteistyössä 10-vuotisjuhlavuottaan viettävän defunensemblen kanssa.

Päivä alkaa klo 12 ensisijaisesti taidemusiikin säveltäjille ja nykymusiikkikonserttien järjestäjille tarkoitetulla työpajalla ”Composer and curator: How to promote yourself and others”, jossa keskustellaan näkyvyyteen, oman musiikin esille tuomiseen ja uusien yleisöjen tavoittamiseen liittyvistä aiheista. Keskustelua johtaa skotlantilainen säveltäjä ja äänisuunnittelija Matthew Whiteside. Sekä konserttiesityksiin että elokuviin ja installaatioihin nykymusiikkia säveltänyt Whiteside on verkostoitunut kotimaassaan laajasti, ja on Glasgow’ssa ja Edinburghissa toimivan The Night With… -nykymusiikkikonserttisarjan perustaja ja taiteellinen johtaja. 

Ohjelma jatkuu klo 14–15.30 kaikille avoimella paneelikeskustelulla ”Contemporary music for everyone? Who is the audience?” jossa pohditaan taiteilijan, erityisesti muusikon, roolia ja vastuita nyky-yhteiskunnassa. Keskusteluun osallistuvat skotlantilaisen nykymusiikkiyhtye Red Note Ensemblen taiteellinen johtaja John Harris, säveltäjä ja sävellyksen opettaja Riikka Talvitie, taiteilija Heta Kuchka. Keskustelun moderaattorina toimii musiikintutkija Anne Teikari

Iltapäivän molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Kello 12 alkavassa työpajaosuudessa on tarjolla kahvia ja pientä syötävää. Tilaisuudet järjestetään englanniksi. 

Ilmoittaudu mukaan täällä