Nordic Music Trade Mission to Mexico City 2020

Music Finland järjestää 6.–8.5.2020 suomalaisille pop/rock -toimijoille vientimatkan Mexico Cityyn. Matka toteutetaan yhdessä Music Norwayn ja Export Music Swedenin kanssa. Vientimatkan sisällöstä vastaa pääasiassa Music Norway.

Vuosien 2018 ja 2019 hyvät tulokset – ensin norjalaisten oman vientimatkan ja viime vuoden pohjoismaisen vientimatkan jälkeen –kannustavat jatkamaan markkinalle kohdistuvia toimenpiteitä. Meksikon musiikkimarkkinoiden potentiaalia kuvastaa se, että Mexico City on Spotify-käytön perusteella maailman suoratoiston pääkaupunki. Meksikoa pidetään myös porttina muun latinalaisen Amerikan markkinoille.

Vientimatka on tarkoitettu suomalaisille, ruotsalaisille ja norjalaisille pop- ja rock-genrejen managereille sekä levy-yhtiöiden edustajille. Matkan ohjelma koostuu verkostoitumistilaisuuksista, yritysvierailuista ja markkinaosaamisen kasvattamisesta. 

Ohjelman ja sisältöjen ytimessä ovat Meksikon elävän musiikin kenttä, suoratoistopalvelut, media ja viestintä, lakiasiat sekä kulttuuri ja elinkeinoelämä yleisesti. Aiempina vuonna on vierailtu muun muassa seuraavissa yrityksissä: OCESA/CIE, Sicario, TAPE, IndieRocks, MUTEK, MalfiCO, Warp.TV, Grupo Sentido ja Ibero909FM

Ohjelma alkaa aamulla 6.5.2020, joten suosittelemme saapumaan paikalle etukäteen ja sopimaan omia tapaamisia 4.–5.5.2020. Tarkempi ohjelma päivitetään lähiaikoina. 

Hae mukaan 15.2. mennessä

Matkalle valitaan kolme yritystä kustakin maasta. Varaudu kertomaan hakemuksessa yrityksesi kansainvälistymisstrategiasta sekä matkan tavoitteista ja ajankohtaisuudesta. Valinnoissa painotetaan vientimatkan merkitystä ja ajankohtaisuutta vientiyritykselle sekä sen artisteille.

Jokainen osallistuja varaa itse omat lentonsa. Hotellihuoneet varataan kootusti, ja ne laskutetaan osallistujilta myöhemmin. Music Finland tukee suomalaisosallistujien matka- ja majoituskuluja 50 prosentilla. Enimmillään tuki on 800 euroa. Majoituskuluja tuetaan 4.–10.5. tapahtuneen majoituksen osalta. Music Finland laskuttaa suomalaisyrityksiltä 100 euron osallistumismaksun.

Hae mukaan viimeistään 15.2. täyttämällä tämä lomake. Päätöksistä tiedotetaan hakijoille 22.2.2020 mennessä.