SYNC Castle 2023

Toista kertaa järjestettävä SYNC Castle on Music Finlandin audiovisuaaliseen synkronointiin keskittyvä biisinkirjoitusleiri. SYNC Castle järjestetään Järvenpään Kallio-Kuninkalassa 29.5.-2.6. Leirillä keskitytään tekemään musiikkia suorien liidien innoittamana audiovisuaalisiin tuotantoihin.

Liidien kohteina olevat tuotannot ovat trailereita, elokuvia ja mainoksia sekä mahdollisesti myös televisio- ja peliprojekteja. Hankkeen ensisijaiset kohdemarkkinat ovat Iso-Britannia sekä muu Eurooppa ja Yhdysvallat.

Leirillä tehdään kappaleita co-write-ryhmissä kansainvälisten musiikin synkronoinnin ammattilaisten liideihin. Leirin co-write-ryhmiin kootaan suomalaisia ja kansainvälisiä pop-laulunkirjoittajia ja musiikintekijöitä erilaisilla genretaustoilla sekä AV-musiikin parissa työskenteleviä säveltäjiä.

Ohjeistuksien lisäksi kirjoittajat saavat ohjausta ja neuvoja music supervisoreilta sekä sync agenteilta, jotka työskentelevät päivittäin av-tuotantojen musiikkivalintojen parissa.

Työpajan tavoitteena on suorien musiikin käyttöoikeussopimuksien saamisen lisäksi kansainvälisten suhteiden luominen sekä kirjoittajakentän ja bisnestoimijoiden osaamisen kasvattaminen erityisesti synkronointitarkoituksiin sopivan popmusiikin kirjoittamisesta ja siihen liittyvästä liiketoiminnasta.

Osallistuminen

SYNC Castleen haetaan eri genreissä toimivia pop-laulunkirjoittajia ja musiikintekijöitä sekä media- ja elokuvamusiikin säveltäjiä.

Valintakriteereinä ovat kokemus pop-biisinkirjoittamisen tai tilausmusiikin parissa, menestys ulkomailla ja kotimaassa, kansainvälinen menestys sekä yhteistyö- tai co-write-kokemus.

On eduksi jos osallistuvalla musiikintekijällä on kustannussopimus, manageri tai muu edustaja, joka tekee työtä kirjoittajan sävellysten ja sanoitusten eteen. Valinnoissa otetaan huomioon myös aikaisempi osallistuminen Music Finlandin vientihankkeisiin sekä yhdenvertaisuus ja diversiteetti. Leirille valitaan mukaan 12 suomalaista kirjoittajaa.

Leirin osallistumismaksu on 450 euroa musiikintekijää kohden. Hintaan kuuluu ruokailut ja majoitus kahden hengen huoneessa Kallio-Kuninkalassa.

Hae mukaan viimeistään 1.3. täyttämällä tämä lomake.