Suljemmeko portin itään? – Kansainvälinen musiikkiala ja Venäjä

Music Finland järjestää keskustelutilaisuuden, jossa käsitellään Venäjän nykytilannetta musiikkialan näkökulmasta. Tilaisuus pidetään torstaina 31. maaliskuuta Glasshouse Helsingissä.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut kansainvälisten yritysten massapaon Venäjän markkinoilta. Myös musiikinviejät ja kulttuuritoimijat ovat uuden edessä. Tuleeko meidän pitää yllä suhteita Venäjän musiikkialaan ja kulttuurikenttään vai katkaista ne? Mikä on taiteen ja musiikin rooli propagandan välineenä ja mikä elintärkeänä linkkinä kansalaisyhteiskuntaan? Onko itsenäisesti ajattelevalla taiteilijalla toimintaedellytyksiä hyökkäyssotaa käyvässä maassa? Entä taiteilijat Ukrainassa?

Keskustelua otsikolla "Suljemmeko portin itään? – Kansainvälinen musiikkiala ja Venäjä" käyvät venäläinen toisinajattelija ja rock-vaikuttaja Artemy Troitsky, Venäjän tuntija, toimittaja ja kulttuuriammattilainen Anna Laine, suomalais-ukrainalainen pianisti Justas Stasevskij, aktiivista uraa Venäjällä tehnyt muusikko Olli Tukiainen (Poets of the Fall) sekä Radion sinfoniaorkesterin intendentti Tuula Sarotie. Keskustelua johdattelee toimittaja ja kirjailija Markus Leikola. Keskustelun kieli on englanti.

  • Aika to 31.3.2022 klo 14-16
  • Paikka: Glasshouse Helsinki, 2. krs, os. Aleksanterinkatu 13, Helsinki

Panelistien puhujapalkkiot lahjoitetaan SPR:n kautta Ukrainan hyväksi.

Tue ukrainalaisia musiikintekijöitä kuuntelemalla näitä ukrainalaisen musiikin soittolistoja