South by Southwest (SXSW) 2022

South by Southwest (SXSW) on Yhdysvaltain merkittävin musiikkialan ammattilais- ja showcase-tapahtuma. Music Finland järjestää tänä vuonna SXSW:ssä showcase illan teemalla Motel Finlandia.

Teksasin Austinissa 11.–20.3.2022 järjestettävä SXSW kerää vuosittain 20 000 musiikki-, elokuva- ja teknologiateollisuuden ammattilaista.

South by Southwestissä paikalla ovat kaikki merkittävimmät alan ammattilaiset Yhdysvalloista, joten tapahtuma on avainasemassa kaikille, jotka haluavat toimia Pohjois-Amerikan markkinoilla. Tapahtumassa on erittäin korkeatasoinen paneeliohjelma ja lukemattomia verkostoitumistilaisuuksia.

Music Finlandin showcase SXSW:ssä 2022

Music Finlandin showcase-ilta Motel Finlandia järjestetään Antoine’s-ravintolassa maaliskuun 16. päivänä. Tapahtumassa ammattilaisyleisön eteen nousee neljä kiinnostavaa suomalaista esiintyjää electronicasta moderniin rockiin ja folkista hip hopiin.

Illan suomalaisesiintyjät ovat modernin rockin menestys ja tämän vuoden UMK:ssa toisen sijan saavuttanut Cyan Kicks, nykykansanmusiikin taitaja ja harmonikansoiton uudistaja Antti Paalanen, lofi-hiphop -kentän pioneeri Tomppabeats sekä kiehtova pop-estetiikkaa ja teknoa yhdistelevä laulaja-musiikintekijä Detalji.

Showcase-tapahtuma on osa Business Finlandin kokoamaa Suomen paviljonkia SXSW:ssä. Se on saanut nimensä Music Finlandin upouudesta virtuaalitilasta Motel Finlandiasta, joka on suunniteltu musiikin promotoimiseen. Beta-versio virtuaalitilasta julkistetaan South by Southwestin yhteydessä.