South by Southwest 2018

South by Southwest on Yhdysvaltain merkittävin musiikkialan ammattilais- ja showcase-tapahtuma. Teksasin Austinissa 13.–17.3.2018 järjestettävä musiikkialan tapahtuma kerää vuosittain 20 000 musiikki-, elokuva- ja teknologiateollisuuden ammattilaista. 

Musiikkiosuuden aikana kaupungissa esiintyy tuhansittain yhtyeitä ja varsinainen tapahtuma synnyttää ympärilleen sankan joukon epävirallisia rinnakkaistapahtumia, joissa esiintyy myös yhtyeitä, joita ei virallisessa showcase-ohjelmassa näy.

Ammattilaisohjelma

South by Southwestissä paikalla ovat kaikki merkittävimmät alan ammattilaiset Yhdysvalloista, joten tapahtuma on avainasemassa kaikille, jotka haluavat toimia Pohjois-Amerikan markkinoilla. Tapahtumassa on erittäin korkeatasoinen paneeliohjelma ja lukemattomia verkostoitumistilaisuuksia. Vuonna 2016 South by Southwestin avauspuheen pitivät Barack ja Michelle Obama.  

Festivaaliohjelma ja showcase-haku

Showcase-haku on päättynyt. Festivaaliohjelman julkistus on alkanut South by Southwestin sivuilla.

Osallistuminen tapahtumaan

Music Finland koordinoi Business Finlandin Team Finland Trade Fair –tuen hakemisen yhteisvientihankkeeseen osallistuvien musiikkialan yhtiöiden puolesta.

Osallistuvat musiikkialan yritykset täyttävät Music Finlandin sähköisen ilmoittautumislomakkeen, jonka perusteella Music Finland huolehtii hankehakemusten kootusta täyttämisestä ja lähettämisestä Business Finlandin sähköisessä hakujärjestelmässä. 

Osallistuvan yrityksen tukikelpoisuuden kriteerit:

 • Yrityksen De minimis-kiintiö ei saa olla vielä täynnä – kaikki muut De minimis- ja mahdolliset konsernituet on ilmoitettava. De minimis –tuen enimmäismäärä on 200 000 euroa kuluvan ja kahden edellisen verovuoden aikana
 • Yrityksellä on oltava kannattavan vientitoiminnan edellytykset
 • Yrityksen on oltava ennakkoperintärekisterissä koko hankkeen ajan hakuhetkestä tuen tilittämiseen asti 
 • Yrityksellä ei saa olla verovelkaa ja/tai maksuhäiriömerkintöjä 
 • Osakeyhtiö, kommandiittiyhtiö, avoin yhtiö tai osuuskunta (HUOM! Business Finland ei voi tukea toiminimiä) 
 • Suomeen rekisteröity PK-yritys (ei Ahvenanmaalle rekisteröity)
 • Music Finland kerää hankkeeseen osallistuvilta yrityksiltä osallistumismaksun, joka on 100€ (+alv 24%) per yritys.

Yritysedustajien ja showcase-esiintyjien tukikelpoiset matka- ja osallistumiskulut:

 • SXSW:n laskuttama osallistumismaksu
 • Music Finlandin laskuttama osallistumismaksu
 • Ulkomaan päivärahat tapahtuma-aikana
 • Majoitus tapahtuma-aikana
 • Lennot ja lentokenttäkuljetukset (myös rahdit)
 • Tilintarkastus (vaaditaan, jos kulutositteita on enemmän kuin viisi kappaletta)

Business Finland myöntää tukea enintään 50% hakubudjetin mukaisista kuluista.

HUOM! Kaikkien kulujen on oltava yrityksen kirjanpidossa. Tuen piiriin voidaan hyväksyä vain hankehakemuksen jättämisen jälkeen syntyneet kustannukset. Kustannuksen syntymisajankohdaksi katsotaan suoritteen ajankohta (esim. lennon päivämäärä, ensimmäinen majoittumispäivä hotellissa).

Toimi näin ennen tapahtumaa:

1.     Rekisteröidy Business Finlandin asiointipalveluun, jos et ole aiemmin rekisteröitynyt.

2.     Täytä Music Finlandin hankekohtainen ilmoittautumis- ja rahoitushakulomake täältä. Music Finland huolehtii hakemusten saattamisesta yhteisesti Business Finlandin sähköiseen hakujärjestelmään.

3.     Saat rahoituspäätöksen Business Finlandilta asiointipalveluun.

4.     Hyväksy rahoituspäätös Business Finlandin asiointipalvelussa.

5.     Maksa Music Finlandin osallistumismaksu ennen tapahtumaa.

Toimi näin tapahtuman jälkeen:

Music Finland lähettää tarkat ohjeet tilintarkastuksesta ja siihen tarvittavien materiaalien kokoamisesta lähempänä tapahtumaa. Yritykset hoitavat tilintarkastuksen itse. Tilintarkastukseen voi käyttää yrityksen omaa tilintarkastajaa tai Music Finlandin suosittelemaa tilintarkastajaa. Tilintarkastusta ei tarvitse tehdä, jos kulutositteita on enintään viisi kappaletta.

Yrityksen on tehtävä hankkeen tiliselvitys itse Business Finlandin asiointipalvelun kautta.

Business Finland maksaa avustuksen suoraan yritykselle loppuraportin ja -tilityksen käsittelyn ja maksatuspäätöksen tekemisen jälkeen.

Huomioithan, että kaikkien yhteisvientihankkeeseen osallistuvien yritysten on tehtävä loppuraportointi Business Finlandin antamien ohjeiden ja aikataulujen mukaan, jotta Business Finland voi tilittää tuet yrityksille.