South by Southwest 2017

South by Southwest on Yhdysvaltain merkittävin musiikkialan ammattilais- ja showcase-tapahtuma.

South by Southwest on Teksasin Austinissa 10.–19.3.2017 järjestettävä monialainen tapahtuma, jossa 20 000 musiikki-, elokuva- ja teknologiateollisuuden ammattilaista kohtaavat. SXSW Music Festivalin tapahtumapäivät ovat 13.–19.3. Tapahtuman musiikkiosion showcase-festivaalin aikana yli 2000 esiintyjää noin 50 eri maasta täyttää Austinin klubit, lavat ja kadut. South by Southwestiin tullaan verkostoitumaan ja tapaamaan alan keskeisiä toimijoita ympäri maailman.
Musiikkiosuuden aikana kaupungissa esiintyy tuhansittain yhtyeitä ja varsinainen tapahtuma synnyttää ympärilleen sankan joukon epävirallisia rinnakkaistapahtumia, joissa esiintyy myös yhtyeitä, joita ei virallisessa showcase-ohjelmassa näy.

Ammattilaisohjelma

South by Southwestissä paikalla ovat kaikki merkittävimmät alan ammattilaiset Yhdysvalloista, joten tapahtuma on avainasemassa kaikille, jotka haluavat toimia Pohjois-Amerikan markkinoilla. Tapahtumassa on erittäin korkeatasoinen paneeliohjelma ja lukemattomia verkostoitumistilaisuuksia. Vuonna 2016 South by Southwestin avauspuheen pitivät Barack ja Michelle Obama. 

Festivaaliohjelma ja showcase-haku

Showcase-haku on päättynyt. Festivaaliohjelman julkistus on alkanut South by Southwestin sivuilla.

Osallistuminen tapahtumaan

Music Finland koordinoi Tekesin Team Finland Trade Fair –tuen hakemisen yhteisvientihankkeeseen osallistuvien musiikkialan yhtiöiden puolesta. Yhteisvientihanke tehdään yhteistyössä Suomen elokuvasäätiön kanssa, joka koordinoi vastaavasti elokuva- ja audiovisuaalisen alan hakemukset Tekesin järjestelmään. 

Osallistuvat musiikkialan yritykset täyttävät Music Finlandin sähköisen ilmoittautumislomakkeen, jonka perusteella Music Finland huolehtii hankehakemusten kootusta täyttämisestä ja lähettämisestä Tekesin sähköisessä hakujärjestelmässä. Ilmoittautuminen vuoden 2017 South by Southwestiin on päättynyt.

Osallistuvan yrityksen tukikelpoisuuden kriteerit:

 • Yrityksen De minimis-kiintiö ei saa olla vielä täynnä – kaikki muut De minimis- ja mahdolliset konsernituet on ilmoitettava
 • Yrityksellä on oltava kannattavan vientitoiminnan edellytykset
 • Yrityksen on oltava ennakkoperintärekisterissä koko hankkeen ajan hakuhetkestä tuen tilittämiseen asti
 • Yrityksellä ei saa olla verovelkaa ja/tai maksuhäiriömerkintöjä
 • Osakeyhtiö, kommandiittiyhtiö, avoin yhtiö tai osuuskunta (HUOM! Tekes ei voi tukea toiminimiä)
 • Suomeen rekisteröity PK-yritys (ei Ahvenanmaalle rekisteröity)

Music Finland kerää hankkeeseen osallistuvilta yrityksiltä osallistumismaksun, joka on 100€ (+alv 24%) per yritys.

Yritysedustajien ja showcase-esiintyjien tukikelpoiset matka- ja osallistumiskulut:

 • Tilintarkastus
 • Music Finlandin laskuttama osallistumismaksu
 • Ulkomaan päivärahat tapahtuma-aikana
 • Majoitus tapahtuma-aikana
 • Lennot ja lentokenttäkuljetukset (myös rahdit)

Tekes myöntää tukea enintään 50% hakubudjetin mukaisista kuluista.

HUOM! Kaikkien kulujen on oltava yrityksen kirjanpidossa. Tuen piiriin voidaan hyväksyä vain hankehakemuksen jättämisen jälkeen syntyneet kustannukset. Kustannuksen syntymisajankohdaksi katsotaan suoritteen ajankohta (esim. lennon päivämäärä, ensimmäinen majoittumispäivä hotellissa).

Toimi näin ennen tapahtumaa:

1.     Rekisteröidy Tekesin asiointipalveluun täältä, jos et ole aiemmin rekisteröitynyt.
2.     Täytä Music Finlandin hankekohtainen ilmoittautumis- ja rahoitushakulomake täältä. Music Finland huolehtii hakemusten saattamisesta yhteisesti Tekesin sähköiseen hakujärjestelmään.
3.     Saat rahoituspäätöksen Tekesiltä.
4.     Palauta rahoituspäätöksen hyväksymisilmoitus (lomake Y1) Tekesille täältä.
5.     Maksa Music Finlandin osallistumismaksu ennen tapahtumaa.

Toimi näin tapahtuman jälkeen:

Music Finland lähettää tarkat ohjeet tilintarkastuksesta ja siihen tarvittavien materiaalien kokoamisesta lähempänä tapahtumaa. Yritykset hoitavat tilintarkastuksen itse. Tilintarkastukseen voi käyttää yrityksen omaa tilintarkastajaa tai Music Finlandin suosittelemaa tilintarkastajaa.

Yrityksen on tehtävä hankkeen tiliselvitys itse Tekesin asiointipalvelun kautta.

Tekes maksaa avustuksen suoraan yritykselle loppuraportin ja -tilityksen käsittelyn ja maksatuspäätöksen tekemisen jälkeen.

Huomioithan, että kaikkien yhteisvientihankkeeseen osallistuvien yritysten on tehtävä loppuraportointi Tekesin antamien ohjeiden ja aikataulujen mukaan, jotta Tekes voi tilittää tuet yrityksille.