South by Southwest 2016

South by Southwest on Yhdysvaltain merkittävin musiikkialan ammattilais- ja showcase-tapahtuma.

South by Southwest on Teksasin Austinissa 11.-20.3.2016 järjestettävä monialainen tapahtuma, jossa 20 000 musiikki-, elokuva- ja teknologiateollisuuden ammattilaista kohtaavat toisensa. SXSW Musicin tapahtumapäivät ovat 15.–20.3. Tapahtuman musiikkiosion showcase-festivaalin aikana yli 2000 esiintyjää noin 50 eri maasta täyttää Austinin klubit, lavat ja kadut. South by Southwestiin tullaan verkostoitumaan ja tapaamaan alan keskeisiä toimijoita ympäri maailman.
Musiikkiosuuden aikana kaupungissa esiintyy tuhansittain yhtyeitä ja varsinainen tapahtuma synnyttää ympärilleen sankan joukon epävirallisia rinnakkaistapahtumia, joissa esiintyy myös yhtyeitä, joita ei virallisessa showcase-ohjelmassa näy.

Ammattilaisohjelma

South by Southwestissä paikalla ovat kaikki merkittävimmät alan ammattilaiset Yhdysvalloista, joten tapahtuma on avainasemassa kaikille, jotka haluavat toimia Pohjois-Amerikan markkinoilla. Tapahtumassa on erittäin korkeatasoinen paneeliohjelma ja lukemattomia verkostoitumistilaisuuksia: vuoden 2016 ohjelmassa ovat mukana mm. Sire Recordsin perustaja Richard Gottehrer, legendaarinen lauluntekijä Dion DiMucci sekä suosittu videojournalisti Nardwuar. Vuoden 2016 keynote-puhujia ei ole vielä julkistettu.

Festivaaliohjelma ja showcase-haku

Showcase-haku on päättynyt 23.10.2015. Suomesta showcase-keikoille lähtevät Satellite Stories ja Steve 'N' Seagulls. Festivaaliohjelman julkistus on alkanut osoitteessa sxsw.com/music.

Osallistuminen tapahtumaan

Tapahtumaan rekisteröityminen on päättynyt.

Tapahtumaan rekisteröidytään SXSW:n nettisivuilla. Rekisteröinti alkoi 3.8. Monet keskustan hotelleista täyttyivät heti rekisteröinnin aukeamispäivänä. Early bird -hinta oli voimassa 11.9. asti.

Music Finland hakee South by Southwestiin lähteville musiikkialan yrityksille Team Finland Trade Fair -messuavustuksen Tekesiltä. Yrityksen tulee täyttää Music Finlandin sähköinen ilmoittautumislomake viimeistään 3.2.2016 (ks. linkki allaolevista ilmoittautumisohjeista).

Hankkeen osallistumismaksu showcase-esiintyjää edustavalta yritykseltä on 600€ (+alv 24%) ja muilta yrityksiltä 400€ (+alv 24%).

Tukikelpoiset matkakulut:

  • lennot ja lentokenttäkuljetukset
  • majoitus
  • ulkomaan päivärahat
  • messutapahtuman oma rekisteröintimaksu

Lisäksi Music Finlandin osallistumismaksu ja hankkeen tilintarkastuksen kulut ovat tukikelpoisia. Tukiprosentti on enintään 50%.

Tuen piiriin voidaan hyväksyä vain hankehakemuksen jättämisen jälkeen syntyneet kustannukset. Kustannuksen syntymisajankohdaksi katsotaan suoritteen ajankohta (esim. lennon päivämäärä, ensimmäinen majoittumispäivä hotellissa, tai rekisteröitymismaksun tapauksessa messutapahtuman alkaminen).

Tutustu tarkemmin Tekes-tuen kriteereihin tästä ohjeistuksesta.

Toimi näin ennen tapahtumaa:

1. Jos et ole rekisteröitynyt Tekesin asiointipalveluun aiemmin, käy rekisteröitymässä täältä.
2. Täytä ilmoittautumis- ja rahoitushakulomake Music Finlandille täältä. Music Finland huolehtii hakemusten saattamisesta yhteisesti Tekesin sähköiseen hakujärjestelmään. Saat rahoituspäätöksen Tekesiltä.
3. Palauta rahoituspäätöksen hyväksymisilmoitus (lomake Y1) Tekesille täältä.
4. Saat Music Finlandilta laskun hankkeen osallistumismaksusta ennen tapahtumaa. Huomaa, että lasku tulee maksaa ennen tapahtuman alkamista.

Toimi näin tapahtuman jälkeen:

1. Täytä yrityksesi tiliselvitys Tekesin asiointipalvelun kautta.

Music Finland koordinoi hankkeen tilintarkastuksen kun kaikki osallistuneet yritykset ovat jättäneet tiliselvityksensä. Tekes käsittelee loppuraportin ja lopputilityksen, ja tekee maksatuspäätökset. Tämän jälkeen Tekes maksaa avustuksen yritykselle.

Huom. Kaikkien tuettavien kulujen on oltava yrityksen kirjanpidossa.

Infotilaisuus

South by Southwestiin osallistumisesta kiinnostuneille järjestettiin infotilaisuus SXSW 2016 INFO perjantaina 14.8. Tilaisuus oli tarkoitettu sekä SXSW Interactive, Film, että Music -kokonaisuuksista kiinnostuneille.

South by Southwestin Euroopan toimihenkilö Mirko Whitfield (SXSW Europe & Int’l Business Development) kertoi perinpohjaisesti monialaisesta tapahtumasta, sen kävijöistä sekä antoi käytännön vinkkejä tapahtumassa navigoimiseen ja matkavarauksiin. Lisäksi tapahtumassa käsiteltiin viisumiasioita. Yhdysvaltain suurlähetystön Vice Consul of Consul Affairs, Ross McKim kertoi luovan alan viisumeista ja vastasi mieltä askarruttaviin viisumikysymyksiin.