Song Hotel 2023

Song Hotel on kansainvälistä uraa aloitteleville pop-laulunkirjoittajille suunnattu co-write-leiri, joka järjestetään Helsingin Suomenlinnassa 11.–14.12.

Song Hotel on suunnattu ennen kaikkea kansainvälistä uraansa aloitteleville kirjoittajille. Se on erinomainen tilaisuus osallistua ensimmäisiä kertoja kansainvälisiin co-write-sessioihin ja rakentaa verkostoja ulkomaille. Leirillä painotetaan tänä vuonna Pohjoismaita, minkä johdosta suomalaiset kirjoittajat pääsevät työskentelemään eri pohjoismaista saapuvien artistien ja biisintekijöiden kanssa.

Song Hotel on järjestetty viime vuosina eri genreihin painottuen: Viimeisimpinä järjestettiin hip hop-, rock- ja EDM-genreihin keskittyneet leirit. Aiemmin Song Hotel on järjestetty useamman vuoden ajan Vaasassa Musik & Talang -tapahtuman yhteydessä sekä kerran Berliinissä. Song Hotel -leireillä on syntynyt muun muassa Saksassa hyvin menestynyt Lolita Jolien kappale Non Non Non, joka lisensoitiin myös mainoskampanjaan Etelä-Koreassa. Suomalaisista kirjoittajista leirille ovat aikaisemmin osallistuneet mm. Joonas Parkkonen (Peder Elias, Blind Channel), Axel Ehnström (Lost Frequencies, Alle Farben) ja Tiina Vainikainen (KSI, Autograf, Studio Killers) sekä kansainvälisistä tekijöistä esimerkiksi Hailey Collier (David Guetta, Icona Pop), Noonie Bao (Charli XCX, Mø, Katy Perry) ja Linnea Södahl (mm. Zara Larssonin Lush Life). Song Hoteliin viime vuosina osallistuneista artisteista esimerkiksi Halie, Novaa, Simonne Jones ja Lia D’Sau ovat julkaisseet leirillä kirjoitettuja kappaleita.

Leirin kulku

Biisintekijät työskentelevät kansainvälisissä co-write-tiimeissä, joista jokaisessa on vähintään yksi kohdemarkkinaa edustava tai siihen erikoistunut kansainvälinen kirjoittaja.

Jokainen leirille valittu kirjoittaja työskentelee kahdessa eri tiimissä. Leiri päättyy loppukuunteluun, joka pidetään 13.12. illalla.

Hakeminen

Hae mukaan leirille viimeistään maanantaina 9.10. tämän lomakkeen kautta.

Hakemuksessa kysytään muun muassa kirjoittajan biografiaa (sisältäen julkaisut), sekä haettavaa roolia kirjoitustilanteessa (track-tuottaja, topliner).

Leirille valitaan hakemusten perusteella 8–10 suomalaista kirjoittajaa. Valintakriteereinä ovat kansainvälinen potentiaali sekä menestys Suomessa ja ulkomailla. Song Hoteliin voivat päästä myös kirjoittajat, joilla ei ole vielä kustannussopimusta tai manageria. Valinnoista ilmoitetaan lokakuun loppuun mennessä.

Leirin osallistumismaksu on 150€ (+ alv 24%) henkilöä kohden. Hinta sisältää studiovuokran ja ruokailut, sekä hostellimajoituksen Suomenlinnassa.