Song Hotel 2020

Song Hotel on kansainvälistä uraa aloitteleville pop-laulunkirjoittajille suunnattu biisileiri, joka järjestetään Helsingissä 7.-9.9.2020.

Leiri järjestetään ensisijaisesti perinteiseen tapaan yhteen kokoontuen. Mikäli vallitseva tilanne estää tapahtuman suunnitellun toteutuksen, leiri järjestetään osittain livenä ja osittain verkossa tai tarvittaessa kokonaan verkkoympäristössä. Ilmoitamme valituille välittömästi suunnitelmien tarkentuessa.

Song Hotel on suunnattu ennen kaikkea kansainvälistä uraansa aloitteleville kirjoittajille. Leiri on erinomainen tilaisuus osallistua ensi kertaa kansainvälisiin co-write-sessioihin ja rakentaa verkostojaan ulkomaille. Suomalaiset kirjoittajat työskentelevät yhdessä leirille saapuvien eurooppalaisten biisintekijöiden ja artistitulokkaiden kanssa. Tänä vuonna vieraiden pääpaino on Pohjoismaissa.

Song Hotel on järjestetty useamman vuoden ajan Vaasassa Musik & Talang -tapahtuman yhteydessä sekä yhden kerran Berliinissä. Suomalaisista kirjoittajista leirille ovat aikaisemmin osallistuneet esimerkiksi Alma Miettinen, Axel Ehnström ja Tiina Vainikainen sekä kansainvälisistä tekijöistä esimerkiksi Noonie Bao (jonka kirjoittamia kappaleita ovat levyttäneet ainakin Charli XCX, MØ ja Katy Perry) ja Linnea Södahl (mm. NEA – Some say, Zara Larsson - Lush Life). Song Hoteliin kahtena viime vuonna osallistuneista artisteista Halie, Novaa ja Simonne Jones ovat julkaisseet leirillä kirjoitettuja kappaleita.

Hakeminen

Hae mukaan leirille viimeistään 15.6.2020 tämän lomakkeen kautta. 

Hakemuksessa kysytään muun muassa kirjoittajan biografiaa (sisältäen julkaisut), sekä haettavaa roolia kirjoitustilanteessa (track-tuottaja, topliner).

Leirille valitaan hakemusten perusteella 10–12 suomalaista kirjoittajaa. Valintakriteereinä ovat kansainvälinen potentiaali sekä menestys Suomessa ja ulkomailla. Song Hoteliin voivat päästä myös kirjoittajat, joilla ei ole vielä kustannussopimusta. Valinnat tehdään pian hakuajan päätyttyä.

Leirin osallistumismaksu on 150€ + alv 24% henkilöä kohden. Hinta sisältää studiovuokran ja ruokailut, ei majoitusta Helsingissä.

Music Finlandin kansainväliset kirjoitusleirit

Song Hotel on osa Music Finlandin teosviennin edistämisstrategiaa yhdessä teosvientituen, Biisiviennin vision sekä biisileirien A-Pop Castle ja Song Castle (Biisilinna) kanssa.

Music Finlandin kansainvälisiä kirjoitusleirejä on järjestetty vuodesta 2007 lähtien. Niistä A-Pop Castle ja Song Castle kuuluvat maailmanlaajuisesti Pohjoismaiden tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin yhteiskirjoitusleireihin.