Song Castle 2024

Vuodesta 2007 lähtien järjestetty Song Castle – tuttavallisemmin Biisilinna – on yksi Pohjoismaiden tunnetuimmista kirjoitusleireistä ja sen tuloksia on kuultu musiikkimarkkinoilla ympäri maailman. Vuoden 2024 Song Castle järjestetään 22.–25.4. Kallio-Kuninkalassa.

Biisilinnassa aikaisemmin kirjoitettuja kappaleita on noussut listoille muun muassa Yhdysvalloissa, Etelä-Koreassa, Japanissa, Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa ja Australiassa. Edellisten vuosien leireillä syntyneitä kappaleita kuullaan muun muassa Phoebe Ryanin EP:llä sekä Hannah Jane Lewisin, Cassio Monroen ja Matoman singlejulkaisuilla. Song Castlen avulla rakennetulla verkostolla on ollut tärkeä rooli suomalaisten biisinkirjoittajien kansainvälistymisessä ja leirille onkin osallistunut kaikki Suomen menestyneimmät kansainvälisesti menestyneimmät tekijät Teemu Brunilasta Hank Soloon ja Alma Miettiseen. Kansainvälisistä huippukirjoittajista Song Castleen ovat osallistuneet esimerkiksi Amy Allen, Fletcher, Parson James, Maddie Zahm ja Marty James.

Tänä vuonna Song Castle keskittyy ensisijaisesti Euroopan markkinoihin, Yhdysvaltojen verkostoa unohtamatta. Osallistuminen Biisilinnaan valitaan 10-12 suomalaista kirjoittajaa (tuottaja tai toplineria) seuraavien kriteerien mukaan: kansainvälinen menestys, kansainvälinen co-write-kokemus, menestys kotimaassa, kielitaito ja sosiaaliset taidot. Valinnoissa otetaan huomioon myös aikaisempi osallistuminen Music Finlandin vientihankkeisiin sekä yhdenvertaisuus ja diversiteetti. Biisileirille valituilla edellytetään olevan kustannussopimus ja/tai manageri tai muu edustaja, joka tekee työtä kirjoittajan teosten eteen sekä osallistuu leirin ohjelmaan.

Jokainen leirille valittu kirjoittaja työskentelee kolme sessiopäivää välillä 22.–25.4. Leiri päättyy loppukuunteluun, joka pidetään torstai-iltana 25.4. Osallistumismaksu on 450€ +alv kirjoittajaa kohden. Hintaan kuuluu täysihoito ja majoitus kahden hengen huoneissa. Leirillä on kolme kirjoituspäivää.

Biisilinnaan haetaan sähköisellä lomakkeella, johon lisätään englanninkielinen biografia ja linkit kirjoittajan julkaisuihin.


Tekijähaku leirille on päättynyt ja valituille kirjoittajille ja yhtiöille on ilmoitettu valinnoista.