Song Castle 2022

Vuodesta 2007 lähtien järjestetty Song Castle eli Biisilinna on yksi Pohjoismaiden tunnetuimmista kirjoitusleireistä. Song Castlen tuloksia on kuultu musiikkimarkkinoilla ympäri maailman. Tämänvuotinen Song Castle järjestetään 31.10.–4.11. Kallio-Kuninkalassa.

Biisilinnassa aikaisemmin kirjoitettuja kappaleita on sijoittunut listoille muun muassa Yhdysvalloissa, Etelä-Koreassa, Japanissa, Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa ja Australiassa. Edellisten vuosien leireillä syntyneitä kappaleita kuullaan muun muassa Phoebe Ryanin EP:llä sekä Hannah Jane Lewisin, Cassio Monroen ja Matoman singlejulkaisuilla. Song Castlen avulla rakennetulla verkostolla on ollut tärkeä rooli suomalaisten biisinkirjoittajien kansainvälistymisessä ja leirille on osallistunut kaikki Suomen kansainvälisesti menestyneimmät biisinkirjoittajat Teemu Brunilasta Hank Soloon ja Alma Miettiseen. Kansainvälisistä huippukirjoittajista Song Castleen on osallistuneet mm. Amy Allen, FLETCHER, Nova Wav, Caroline Ailin, Marty James sekä lukemattomia muita.

Tänä vuonna Song Castle keskittyy ensisijaisesti Euroopan markkinoihin, Yhdysvaltojen verkostoa unohtamatta.

Osallistuminen

Biisilinnaan valitaan 12 suomalaista kirjoittajaa (tuottaja tai topline) seuraavien kriteerien mukaan: kansainvälinen menestys, kansainvälinen co-write-kokemus, menestys kotimaassa, kielitaito ja sosiaaliset taidot. Valinnoissa otetaan huomioon myös aikaisempi osallistuminen Music Finlandin vientihankkeisiin sekä yhdenvertaisuus ja diversiteetti. Biisileirille valituilla edellytetään olevan kustannussopimus ja/tai manageri tai muu edustaja, joka tekee työtä kirjoittajan sävellysten ja sanoitusten eteen ja osallistuu leirin ohjelmaan.

Osallistumismaksu on 450€ +alv kirjoittajaa kohden. Hintaan kuuluu täysihoito ja majoitus kahden hengen huoneissa. Leirillä on kolme kirjoituspäivää.

Biisilinnaan haetaan sähköisellä lomakkeella, johon sisältyy englanninkielinen biografia ja linkit kirjoittajan julkaisuihin.

Hakuaika leirille on päättynyt 17.8.2022.

Song Castle 2022 -kirjoitusleirin tuotantoa rahoitetaan Euroopan Unionin Next Generation EU -rahoituksella, jota kanavoidaan RRF (Recovery and Recilience Facility) -tuen kautta kansallisesti opetus- ja kulttuuriministeriön toimesta.