Song Castle 2018

Vuodesta 2007 lähtien järjestetty Song Castle eli Biisilinna on yksi Pohjoismaiden tunnetuimmista kirjoitusleireistä. Song Castlen tuloksia on kuultu musiikkimarkkinoilla ympäri maailman. Biisilinnassa aikaisemmin kirjoitettuja kappaleita on sijoittunut listoille muun muassa Yhdysvalloissa, Etelä-Koreassa, Japanissa, Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa ja Australiassa. Edellisten vuosien leireillä syntyneitä kappaleita kuullaan muun muassa Phoebe Ryanin EP:llä sekä Hannah Jane Lewisin, Cassio Monroen ja Matoman singlejulkaisuilla. Song Castlen avulla rakennetulla verkostolla on ollut tärkeä rooli suomalaisten biisinkirjoittajien kansainvälistymisessä.

Song Castle järjestettiin 21.–25.5.2018 Järvenpäässä Kallio-Kuninkalan kartanossa. Biisilinna kokosi yhteen noin 35 kirjoittajaa, tuottajaa, levy-yhtiön edustajaa sekä kustantajaa Suomesta ja Yhdysvalloista sekä Pohjoismaista ja Iso-Britanniasta. Työpajassa työskenneltiin suoraan kohdemarkkinoiden artistien kanssa ja liideihin, joita toivat levy-yhtiöiden A&R-henkilöt. Biisinkirjoittamisen lisäksi managereille, kustantajille ja A&R-vieraille järjestettiin erillistä ohjelmaa, muun muassa vierailuja leirille osallistuvien kirjoittajien edustajien toimistoille.

Osallistuminen

Biisilinnaan valitaan 12 suomalaista kirjoittajaa (track tai topline) seuraavien kriteerien mukaan: kansainvälinen menestys, kansainvälinen co-write-kokemus, menestys kotimaassa, kielitaito ja sosiaaliset taidot. Työpajaan valituilla edellytetään olevan kustannussopimus ja/tai manageri tai muu edustaja, joka tekee työtä kirjoittajan sävellysten ja sanoitusten eteen ja osallistuu leirin ohjelmaan.

Osallistumismaksu on 750€+alv/kirjoittaja; hintaan kuuluu täysihoito ja majoitus kahden hengen huoneissa. Leirillä on kolme kirjoituspäivää.

Biisilinnaan haetaan sähköisellä lomakkeella, johon sisältyy englanninkielinen CV/diskografia.

Hakulomakkeeseen pääsee tästä. Hakuaika päättyy 10.1.2018.