Sonar 2022

Vuosittain yli 125 000 osallistujaa keräävä Sonar Festival on elektronisen ja kokeellisen musiikin festivaali, joka järjestetään Barcelonassa 16.–18.6.2022. Tapahtuman yhteydessä järjestettävä Sonar+D-ammattilaistapahtuma on puolestaan Euroopan johtava teknologiaan ja musiikkialan tulevaisuuteen erikoistunut konferenssi.

Tänä vuonna ammattilaistapahtuman keskeisiä aiheita ovat esimerkiksi tekoäly ja web 3.0. Myös Music Finland on mukana ohjelmassa: järjestämme yhdessä Music Tech Europen kanssa Reverse Pitch -keskustelutilaisuuden, joka tarjoaa artisteille, biisinkirjoittajille sekä musiikkialan ammattilaisille mahdollisuuden haastaa Sonar+D:n teknologia- ja innovaatio-osaajat konkreettisille tarpeilla ja esimerkeillä musiikkialan näkökulmasta.

Music Finlandin Turo Pekari moderoi tapahtuman ja myös suomalaisia musiikkialan ammattilaisia sekä startup-yrittäjiä osallistuu tapahtumaan. Osana tämän vuoden musiikkifestivaalia esillä on edesmenneen Pan Sonic -yhtyeessä vaikuttaneen Mika Vainion ääni-installaatio Sondearm joka on koettavissa festivaalialueella koko tapahtuman ajan.

Espanja on Music Finlandin aktiviteeteille uusi markkina vuonna 2022. Sonar on jatkoa vientimatkalle, joka järjestetään Primavera Sound -tapahtuman yhteydessä aiemmin kesäkuussa. Kutsumme tämän vuoden aikana Sonarin edustajia myös suomalaisille festivaaleille, ja rakentamaan mahdollisuuksia suomalaisille vientiartisteille päästä esille tapahtumassa vuonna 2023.

Lisätietoa:
https://sonar.es/
https://sonarplusd.com

Music Finlandin Sonar 2022 -tuotantoa rahoitetaan Euroopan Unionin Next Generation EU -rahoituksella, jota kanavoidaan RRF (Recovery and Recilience Facility) -tuen kautta kansallisesti opetus- ja kulttuuriministeriön toimesta.