Showcase Scotland 2020

Glasgow’n legendaarisen Celtic Connections -festivaalin osana järjestettävä Showcase Scotland on yksi Iso-Britannian kansanmusiikkimarkkinoiden merkittävimmistä ammattilaistapahtumista. 

Suomi on kutsuttu Showcase Scotlandin kumppanuusmaaksi 2020, joka on myös tapahtuman 20. juhlavuosi. Ensi vuoden päivämäärät ovat 29.1.–2.2.2020.

Siinä missä Celtic Connections on laaja, kaksiviikkoinen kaupunkifestivaali, joka houkuttelee kaupungin parhaisiin saleihin ja klubeille omaa sekä muiden perinnemusiikkia rakastavat kaikenikäiset skotit, viisipäiväisellä Showcase Scotlandilla on hyvin tarkka tavoite- ja kohdeyleisö: se on kansainvälisten ostajien ja Skotlannin kansanmusiikkikentän avaintoimijoiden kohtaamispaikka. Ammattilaistapahtuma tuo Glasgow'n monille klubeille ja konserttisaleihin vuosittain merkittäviä brittiläisiä ostajia, kuten festivaalien, konserttitalojen ja ammattilaistapahtumien edustajia, keskeisiä kansanmusiikkikentän keikkamyyjiä sekä mediaväkeä. Myös muualta kuin Iso-Britanniasta – esimerkiksi Keski-Euroopasta ja USA:sta – saapuu vuosi vuodelta enemmän delegaatteja.

Tapahtumalla on myös vuosittain fokusmaa, joka esittäytyy monin tavoin ohjelmassa. 2020 fokuksessa on Suomi ja suomalaisen kansanmusiikin huippuosaaminen. Tämän Spotlight Finland -kumppanuuden suomalaisena päätoteuttajana ja tuotannosta vastaavana tahona toimii Music Finland.

Kansainvälisiä delegaatteja on Showcase Scotlandissa vuosittain lähes 200, ja uutta kutsua toivovilta ostajilta edellytetään näyttöä artistikiinnityksistä edelliseltä vuodelta.

Tehokas ja toimiva tapahtuma tarjoaa monia showcase- ja verkostoitumismahdollisuuksia. 

Kuusi artistia Suomesta mukana

Spotlight Finland -kokonaisuuteen valittiin avoimella haulla kuusi yhtyettä, jotka esiintyvät paitsi Showcase Scotlandin "Spotlight Finland Reception" -vastaanotolla, myös omissa konserteissaan Celtic Connectionsin ohjelmassa. Mukaan valitut yhtyeet ovat Frigg, Johanna Juhola Trio, Juuri & Juuri, Okra Playground, Sväng sekä Vildá.

Hae delegaatiksi tapahtumaan

Showcase Scotland valitsee tapahtuman delegaation hakemusten perusteella ja seuraa tarkasti tuloksia, kuten tapahtuman johdosta syntyneitä kiinnityksiä ja sopimuksia. 

Kannustamme myös muita kuin tapahtumaan esiintyjiksi valittujen artistien edustajia hakemaan mukaan, sillä vuoden 2020 tapahtuma tarjoaa paitsi erityisen hyvän näyteikkunan suomalaiselle kansanmusiikille ja sitä edustaville ammattilaisille myös erinomaisen näköalan UK:n kansanmusiikkimarkkinoille sekä paljon verkostoitumistilaisuuksia myös muualta Euroopasta, Pohjois-Amerikasta ja Kanadasta saapuvien delegaattien kesken.

Täytä tämä lomake viimeistään 15.11. ja toimita se Showcase Scotlandin järjestäjäorganisaatiolle. Mukaan valituille suomalaisammattilaisille on rajattu määrä rekisteröitymisiä Early Bird -hintaan 150 GBP (normaalihinta 170 GBP). 

Lisätietoja:

Celtic Connections
Showcase Scotland