Showcase Scotland 2020

Glasgow’n legendaarisen Celtic Connections -festivaalin osana järjestettävä Showcase Scotland on yksi Iso-Britannian kansanmusiikkimarkkinoiden merkittävimmistä ammattilaistapahtumista. 

Suomi on kutsuttu Showcase Scotlandin kumppanuusmaaksi 2020, joka on myös tapahtuman 20. juhlavuosi. Ensi vuoden päivämäärät ovat 29.1.–2.2.2020.

Siinä missä Celtic Connections on laaja, kaksiviikkoinen kaupunkifestivaali, joka houkuttelee kaupungin parhaisiin saleihin ja klubeille omaa sekä muiden perinnemusiikkia rakastavat kaikenikäiset skotit, viisipäiväisellä Showcase Scotlandilla on hyvin tarkka tavoite ja kohdeyleisö: se on kansainvälisten ostajien ja Skotlannin kansanmusiikkikentän avaintoimijoiden kohtaamispaikka. Ammattilaistapahtuma tuo Glasgow'n monille klubeille ja konserttisaleihin vuosittain merkittäviä brittiläisiä ostajia, kuten festivaalien, konserttitalojen ja ammattilaistapahtumien edustajia, keskeisiä kansanmusiikkikentän keikkamyyjiä sekä mediaväkeä. Myös muualta kuin Iso-Britanniasta – esimerkiksi Keski-Euroopasta ja USA:sta – saapuu vuosi vuodelta enemmän delegaatteja.

Tapahtumalla on myös vuosittain fokusmaa, joka esittäytyy monin tavoin ohjelmassa. 2020 fokuksessa on Suomi ja suomalaisen kansanmusiikin huippuosaaminen. Tämän Spotlight Finland -kumppanuuden suomalaisena päätoteuttajana ja tuotannosta vastaavana tahona toimii Music Finland.

Kansainvälisiä delegaatteja on Showcase Scotlandissa vuosittain lähes 200, ja uutta kutsua toivovilta ostajilta edellytetään näyttöä artistikiinnityksistä edelliseltä vuodelta.

Tehokas ja toimiva tapahtuma tarjoaa monia showcase- ja verkostoitumismahdollisuuksia. 

Artistihaku on nyt avoinna – hae viimeistään 7.6.

Suomesta mukaan valitaan kuusi artistia tai yhtyettä, jotka edustavat monipuolisesti tämän hetken suomalaista kansanmusiikkiosaamista. Artistit valitaan avoimen haun kautta, jonka toteuttaa Music Finland, ja varsinaiset valinnat tekee hakeneiden joukosta Showcase Scotlandin taiteellinen johto.

Hae showcase-paikkaa tapahtumaan tästä linkistä. Viimeinen hakupäivä on 7. kesäkuuta. 

Lisätietoja:

Celtic Connections
Showcase Scotland