Rock Song Hotel 2022

Mitä on rockmusiikki popin valtavirrassa vuonna 2022 ja mitä se voisi olla vuonna 2025? Rock Song Hotel on eurooppalainen biisileiri kirjoittajille ja artisteille, jotka hallitsevat rockin estetiikan (esimerkiksi punk, metalli, indie rock jne.). Leirille voi hakea niin muusikkona kuin biisintekijänä. Ensisijaisesti kansainvälistä uraansa aloitteleville kirjoittajille ja artisteille suunnattu leiri järjestetään Helsingissä, Suomenlinnan Studiolla 21.-24.3.

Rock Song Hotel on erinomainen tilaisuus kehittyä kansainvälisten co-write -sessioiden tekemisessä ja rakentaa verkostoja ulkomaille. Leirin suomalaiskirjoittajat työskentelevät tiimeissä pääosin eri puolilta Eurooppaa saapuvien artistien ja biisintekijöiden kanssa.

Rock Song Hotelin yhteydessä suomalaisille osallistujille järjestetään myös osaamisen kasvattamiseen liittyvä seminaari, joka keskittyy rockmusiikin viennin erityispiirteisiin ja alan trendeihin.

Rock Song Hotel on sisartapahtuma jo vakiintuneelle Music Finlandin Song Hotel -leirille. Suomalaisista kirjoittajista Song Hoteliin ovat aikaisemmin osallistuneet esimerkiksi Alma Miettinen, Axel Ehnström ja Tiina Vainikainen sekä kansainvälisistä tekijöistä Noonie Bao (jonka kirjoittamia kappaleita ovat levyttäneet mm. Charli XCX, MØ ja Katy Perry) ja Linnea Södahl (mm. NEA – Some Say, Zara Larsson - Lush Life). Song Hoteliin viime vuosina osallistuneista artisteista muun muassa Halie, Novaa, Simonne Jones ja Lia D’Sau ovat julkaisseet leirillä kirjoitettuja kappaleita.

Hakeminen leirille

Leirille voi hakea mukaan tuottajana, artistina, toplinerina tai kirjoitustiiminä.

Hakemuksessa kysytään muun muassa biografiaa (sisältäen julkaisut) sekä haettavaa roolia kirjoitustilanteessa (artisti, track-tuottaja, topliner).

Hae mukaan leirille viimeistään 1.2. tämän lomakkeen kautta.

Leirille valitaan hakemusten perusteella 10-12 suomalaista artistia tai kirjoittajaa. Valintakriteerejä ovat kansainvälinen potentiaali sekä menestys Suomessa ja ulkomailla pop ja rock-musiikin parissa. Song Hoteliin voivat päästä myös kirjoittajat, joilla ei ole vielä kustannussopimusta. Valinnat tehdään pian hakuajan päätyttyä.

Leirin osallistumismaksu on 150€ + alv 24% henkilöä kohden. Hinta sisältää studiovuokran ja ruokailut sekä hostellimajoituksen Suomenlinnassa.

Music Finlandin kansainväliset kirjoitusleirit

Music Finlandin kansainvälisiä kirjoitusleirejä on järjestetty vuodesta 2007 lähtien. A-Pop Castle ja Song Castle kuuluvat maailmanlaajuisesti Pohjoismaiden tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin yhteiskirjoitusleireihin.

Rock Song Hotel on osa Music Finlandin teosviennin edistämisstrategiaa yhdessä teosvientituen, Biisiviennin vision sekä muiden biisileirien kanssa.
Rock Song Hotel on Music Finlandin järjestämän Song Hotelin sisartapahtuma, jonka tarkoitus on tukea eri genreistä ponnistavia uransa alussa olevia musiikintekijöitä. Uuden Song Hotel -konseptin genrepainotuksella pyritään tukemaan erityisosaamisen kehittymistä popmusiikin eri alagenreissä sekä laajentamaan leirien piiriin hakeutuvien tekijöiden monimuotoisuutta. Joulukuussa 2021 järjestetty EDM Hotel oli ensimmäinen popmusiikin alagenrejen erityispiirteisiin keskittynyt Song Hotel.