Northern Connection -hankkeen toinen säveltäjähaku

Northern Connection jatkuu, ja avoinna on nyt hankkeen toinen säveltäjähaku. Haun myötä tilataan sävellykset Pohjoismaissa ja Skotlannissa 2025–2026 tapahtuville nykymusiikkifestivaaleille. Northern Connection on pohjoisen alueen nykymusiikin toimijoita yhdistävä hanke, joka edistää uusien teosten syntymistä ja mahdollistaa niille useita esityksiä yhteistyömaissa.

Vuonna 2023 alkaneessa Northern Connection -hankkeessa ovat nyt mukana Suomi, Norja, Skotlanti, Tanska ja Islanti. Verkostoon kuuluu joukko alueen nykymusiikkifestivaaleja, yhtyeitä, muusikkoja ja säveltäjiä. Northern Connection rakentuu kestävän kehityksen ja ekologisen ajattelun periaatteille, ja se mahdollistaa pitkäjänteisten yhteistyösuhteiden syntymisen taidemusiikkitoimijoiden välille lähialueilla. Kaikki hankkeen ensimmäisessä vaiheessa kantaesitetyt kolme tilaussävellystä ovat saamassa vuoden 2024 loppuun mennessä useita esityksiä. Uusien teosten jääminen esittäjien ja festivaaliverkoston ohjelmistoon on tavoitteena tälläkin hakukierroksella. Jokaisessa kumppanimaassa on kesän 2024 aikana käynnissä oma hakunsa säveltäjille. Lue lisää Northern Connectionista ja sen toimijoista hankkeen sivuilta.

Tilattava teos

Tällä hakukierroksella hankkeeseen valitaan Suomesta yksi säveltäjä, jolta tilataan uusi teos sooloinstrumentille tai -laulajalle ja elektroniikalle. Teos kantaesitetään lokakuussa 2025 Sound-festivaalilla Skotlannin Aberdeenissa. Säveltäjä voi hakemuksessa ehdottaa teokselle instrumenttia ja esittäjää, mutta lopullinen päätös esittäjästä tehdään yhdessä Sound-festivaalin taiteellisen johdon kanssa. Teoksen toivotaan käsittelevän teemaa “Borders and boundaries”.

  • Kesto 10–15 minuuttia
  • Instrumentaatio: solo instr. + el.

Sävellyspalkkio noudattaa Suomen Säveltäjien suosituksia sävellystilauspalkkioiden vähimmäismääräksi. Esitysmateriaalista sovitaan erikseen.

Kuka voi hakea?

Haku on tarkoitettu suomalaisille ja/tai Suomessa asuville säveltäjille, jotka näkevät hankkeen hyödyttävän merkittävästi kansainvälistä uraansa. Hakijoille ei ole asetettu ikärajaa eikä osallistumismaksua. Toivomme hakemuksia erilaisista taustoista tulevilta säveltäjiltä, ja kannustamme eri sukupuolia ja vähemmistöjä edustavia säveltäjiä hakemaan hankkeeseen.

Valinta ja jury

Säveltäjävalinnat tekevä jury koostuu mukana olevien festivaalien taiteellisista johtajista (Ultima Oslo Contemporary Music Festival, Sound Festival Scotland, Musica nova Helsinki, Klang Copenhagen Avantgarde Music Festival, Dark Music Days). Hakuvaiheessa säveltäjät toimittavat jurylle esittelyn itsestään ja esimerkkejä aikaisemmista teoksistaan. Tarkemmat tiedot toimitettavasta materiaalista löytyvät hakulomakkeesta.

Suomesta valittava säveltäjä saa lisää tietoa hankkeesta, teoksen valmistumisaikataulusta ja yhteistyökumppaneista valinnan jälkeen.

Haku päättyy: 26.7.2024 klo 24:00. Säveltäjävalinnat tehdään elokuun loppuun mennessä.

Lähetä hakemuksesi tästä.