Nordic Showcase 2017

Ruotsissa Folk- och Världsmusikgalan -tapahtuman yhteydessä järjestetään nyt toista kertaa Nordic Showcase –konserttikokonaisuus. Nordic Showcase on pohjoismaiseen uuteen kansanmusiikkiin ja maailmanmusiikkiin keskittyvä showcase-tapahtuma, jota isännöi Helsingborgin kaupunki maaliskuussa 2017.

Ruotsalaisen kansanmusiikin huippuja palkitsevan Folk- och Världsmusikgalanin yhteydessä järjestettävä Nordic Showcase on kansan- ja maailmanmusiikin ammattilais- ja showcase-tapahtuma. Konserttien lisäksi ohjelmassa on musiikkiaiheisia seminaareja ja verkostoitumista, ja kolmipäiväinen tapahtuma huipentuu lauantai-iltana pidettävään gaalaan. Tapahtumapäivät ovat torstai-lauantai 16.-18.3.2017. 

Suomesta, Norjasta, Islannista ja Tanskasta valitaan mukaan kaksi artistia per maa. Suomalaiset artistit valitaan avoimen haun kautta marras-joulukuussa 2016. 

Aika ja paikka

Nordic Showcase konsertteineen ja seminaareineen toteutuu torstaina ja perjantaina 16.-17.3.2017, ja Folk- och Världsmusikgalan järjestetään lauantaina 18.3.2017. Tapahtumapaikka on Dunkers Kulturhus Helsingborgissa, Etelä-Ruotsissa.

Kriteerit

Nordic Showcaseen haetaan mukaan nousevia kansanmusiikki- ja maailmanmusiikkiartisteja, joiden kansainvälistä uraa esittäytyminen pohjoismaisille ammattilaisille voi osaltaan edistää. Showcase-kokonaisuuteen valitaan Suomesta kaksi esiintyjää, ja avoimeen hakuun voivat osallistua artistit ja yhtyeet, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

  • Esiintyjän kotipaikka on Suomi
  • Kokoonpanossa on enintään neljä jäsentä (myös suuremmat kokoonpanot voivat hakea, mutta ylimääräiset kulut tulee tällöin maksaa itse – ks. Ehdot)
  • Esiintyjän musiikki on omaperäistä ja siinä on kansainvälistä potentiaalia
  • Esiintyjälle on ajankohtaista kansainvälistyä ja se on vientivalmis: sillä on selkeät kansainvälistymissuunnitelmat sekä tähän tarvittavat yhteistyökumppanit.

Haku ja valintaprosessi

Haku aukeaa 11.11. ja päättyy 30.11.2016. Valinnat tekee riippumaton asiantuntijaraati. Valinnoista tiedotetaan kaikille hakeneille 19.12. mennessä.

Haku tapahtuu sähköisellä lomakkeella, johon pääset tästä.

Ehdot

Ruotsalaiset järjestäjät tarjoavat showcaseen valituille artisteille (kaksi yhtyettä, joissa max 4 jäsentä eli 8 henkilöä kustakin maasta) ateriat ja hotellimajoituksen kahdeksi yöksi. Järjestävä taho vastaa myös konserttien backlinesta ja kohtuullisista tuotantokuluista.

Muut kulut, kuten matkakulut Helsingborgiin jäävät artistien / hakevan tahon omaksi investoinniksi. Sama koskee yhtyeitä, joissa on enemmän kuin neljä jäsentä.

Musiikkialan ammattilaisia mukaan tapahtumaan

Tapahtuman järjestäjät kutsuvat tapahtumaan venueiden ja festivaalien promoottoreja, median edustajia sekä muita maailmanmusiikin parissa työskenteleviä ammattilaisia. Lisätietoa akkreditoitumisesta saa Christofer Ekströmeriltä: christofer.ekstromer@vastmanlandsmusiken.se

Lisätiedot: vientipäällikkö Henna Salo, henna.salo@musicfinland.fi, +358 (0)40 731 8018