Nordic Showcase

Maailman- ja kansanmusiikkiin keskittyvä Nordic Showcase -tapahtuma järjestetään ensi kertaa tässä muodossaan. Isäntäkaupunkina toimii Västerås Ruotsissa ja tapahtumapäivät ovat 30.3.–2.4.2016.

Showcase-keikat tapahtuvat Ruotsin kansan- ja maailmanmusiikkikentän organisoiman Folk and World Music Galan (Folk- och Världsmusikgalan) yhteydessä, jota on järjestetty vuodesta 2010 asti eri kaupungeissa kiertävänä tapahtumana. Kaksipäiväisen showcase-festivaalin lisäksi luvassa on konferenssi- ja koulutusosuus sekä verkostoitumistapahtumia. Tapahtuma huipentuu 2.4.2016 järjestettävään Folk Music Galaan.

Ruotsalaiset järjestäjät tarjoavat muille pohjoismaille tilaisuuden tuoda showcase-tapahtumaan kaksi yhtyettä kustakin maasta. Yhden showcase-esityksen kesto on 30 minuuttia. Valintaprosessi ja -kriteerit vaihtelevat hiukan maittain. Suomalaiset artistit valittiin avoimen haun kautta marras-joulukuussa 2015. Valituiksi tulivat Maija Kauhanen sekä Joonas Widenius Trio.

Kriteerit

Nordic Showcase esittelee erityisesti nousevia yhtyeitä ja artisteja, joiden kansainvälistä uraa esittäytyminen pohjoismaisille ammattilaisille voi osaltaan edistää. Showcase-konserttia voivat hakea artistit ja yhtyeet, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

- Esiintyjän kotipaikka on Suomi
- Kokoonpanossa on enintään neljä jäsentä (myös suuremmat kokoonpanot voivat hakea, mikäli ovat valmiita maksamaan ylimääräiset matkakulut itse)
- Esiintyjän musiikki on omaperäistä ja siinä on kansainvälistä potentiaalia
- Esiintyjälle on ajankohtaista kansainvälistyä ja se on vientivalmis: sillä on selkeät kansainvälistymissuunnitelmat sekä tähän tarvittavat yhteistyökumppanit ja työkalut

Valintaprosessi

Nordic Showcase -haku on päättynyt.

Matkatuki, kulut, konserttien tuotantokustannukset

Ruotsalaiset järjestäjät ovat hankkineet projektirahoitusta, jonka avulla katetaan osa pohjoismaisten showcase-artistien kuluista seuraavasti:

- Matkatuki: 1000 SEK / muusikko (Suomesta tämän tuen voi saada korkeintaan 8 henkilöä eli kaksi neljän hengen yhtyettä)
- Majoitustuki: kahden yön hotellimajoitus kaikkiaan kahdeksalle hengelle

Järjestäjät vastaavat myös konserttien backlinesta ja tuotantokuluista siinä määrin kuin ne ovat kohtuuden rajoissa.

On todennäköistä, että matkatuki ei kata kaikkia matkustuskuluja. Tällöin loput kulut jäävät artistien omaksi investoinniksi. Sama koskee yhtyeitä, joissa on enemmän kuin neljä soittajaa.

Mukaan myös musiikkialan ammattilaisia

Tapahtuman järjestäjät toivottavat tapahtumapaikkojen ja festivaalien promoottorit, median edustajat sekä muut maailmanmusiikin parissa työskentelevät ammattilaiset lämpimästi tervetulleiksi tapahtumaan. Lisätietoa rekisteröinnistä saa Ragnar Berthlingiltä, ragnar@musikcentrum.se

Lisätiedot: Henna Salo

www.nordicshowcase.se