Nordic Music Trade Mission to Mexico City 2019

Music Finland järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa vientimatkan Meksikoon. Matka järjestetään yhteistyössä Music Norwayn ja Export Music Swedenin kanssa. Hae mukaan 28.2. mennessä!

Toukokuun 20.–23. päivinä järjestettävän vientimatkan sisällöstä vastaa pääasiassa Music Norway, joka järjesti norjalaisille musiikkialan toimijoille ensimmäisen vientimatkan Meksikoon viime vuonna. Hyvät tulokset kannustivat jatkamaan markkinalle kohdistuvia toimenpiteitä ja laajentamaan hankkeen kaikki pohjoismaat kattavaksi. Meksikon musiikkimarkkinoiden potentiaalia kuvastaa se, että Mexico City on Spotify-käytön perusteella maailman suoratoiston pääkaupunki. Meksikoa pidetään myös porttina muun latinalaisen Amerikan markkinoille.

Vientimatka on tarkoitettu suomalaisille, ruotsalaisille ja norjalaisille pop- ja rock-genrejen managereille sekä levy-yhtiöiden edustajille. Matkan ohjelma koostuu verkostoitumistilaisuuksista, yritysvierailuista ja markkinaosaamisen kasvattamisesta. 

Ohjelman ja sisältöjen ytimessä ovat Meksikon elävän musiikin kenttä, suoratoistopalvelut, media ja viestintä, lakiasiat sekä kulttuuri ja elinkeinoelämä yleisesti. Viime vuonna norjalainen Meksikon-delegaatio vieraili seuraavissa yrityksissä: Spotify, OCESA/CIE, Sicario, TAPE, IndieRocks, MUTEK, MalfiCO, Warp.TV, Grupo Sentido, Warp.tv ja Ibero909FM. Tämänvuotinen ohjelma tarkentuu lähiaikoina.

Hae mukaan 28.2. mennessä!

Matkalle valitaan kolme yritystä kustakin maasta. Varaudu kertomaan hakemuksessa yrityksesi kansainvälistymisstrategiasta sekä matkan tavoitteista ja ajankohtaisuudesta. Valinnoissa painotetaan vientimatkan merkitystä ja ajankohtaisuutta vientiyritykselle sekä sen artisteille.

Osallistujille varataan kootusti hotellihuoneet, jotka laskutetaan osallistujilta myöhemmin. Jokainen osallistuja varaa itse omat lentonsa. Music Finland tukee suomalaisosallistujien matka- ja majoituskuluja 50 prosentilla. Enimmillään tuki on 800 euroa. Majoituskuluja tuetaan 19.–24.5. tapahtuneiden majoituksien osalta. Music Finland laskuttaa suomalaisyrityksiltä 100 euron osallistumismaksun.

Hae mukaan 28.2. mennessä täyttämällä tämä lomake. Päätöksistä tiedotetaan hakijoille viimeistään 12.3.