Nordic Folk Alliance, Göteborg 2020: tapahtuma siirtyy

PÄIVITYS 5.5.2020: Nordic Folk Alliance 2020 siirtyy koronaviruksen aiheuttaman uhan vuoksi, ja uusi tapahtumapäivä on 24–25 maaliskuuta 2021. Lisätietoa löydät Göteborgin paikallisjärjestäjän sivuilta täältä

***

Pohjoismainen yhteistyö merkittävän amerikkalaisen folk/roots-ammattilaistapahtuman Folk Alliance Internationalin kanssa saa jatkoa: Pohjoismaiden ja Pohjois-Amerikan kansanmusiikkimarkkinoiden välisiin verkostoihin ja pohjoismaisten artistien showcase-konsertteihin keskittyvä tapahtuma järjestetään Göteborgissa, Ruotsissa nyt toista kertaa 1.-2. huhtikuuta 2020.

Emotapahtuma Folk Alliance International järjestettiin Yhdysvalloissa ensi kertaa 1989, ja se on laajentunut Pohjois-Amerikan markkinoiden tärkeimmäksi folk- ja roots-musiikin konferenssiksi ja ammattilaistapahtumaksi. Keväällä 2018 Göteborgissa järjestetty The Exchange -tapahtuma oli Yhdysvaltojen, Kanadan ja pohjoismaiden kansanmusiikkiammattilaisten ensimmäinen yhteiskokoontuminen, ja huhtikuussa 2019 järjestettiin ensimmäinen Nordic Folk Alliance -konferenssi ja showcase-sarja.

Nordic Folk Alliancen yhteistyötahoja ovat pääjärjestäjän eli Folk Alliance Internationalin lisäksi Export Music Sweden, Tempi Denmark, Music Norway, Music Finland, ja sen tuottajana toimii Kultur i Väst.

Delegaattiohjelmassa verkostoitumista ja seminaareja

Nordic Folk Alliance on erityisen hyödyllinen niille kansanmusiikin viejille, jotka haluavat ylläpitää ja laajentaa pohjoismaisia verkostojaan. Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Suomen tärkeimmät kansanmusiikkitoimijat yhteen kokoavan tapahtuman päiväohjelma koostuu verkostoitumistapahtumista ja konferenssista. Päiväohjelma on tarkoitettu sekä ammattilaisdelegaateille että muusikoille. 

Tapahtuman rekisteröitymishinta sisältää konferenssi- ja verkostoitumisosuuksien lisäksi pääsyn showcase-konsertteihin kolmena iltana 31.3.-2.4. Rekisteröidy tapahtumaan 15.3. mennessä ja lue lisää täältä.

Suomalaisten kansanmusiikin vientitoimijoiden on mahdollista saada 50% ammattilaisalennus rekisteröinnin normaalihinnasta (1500 Ruotsin kruunua), tiedustele asiasta vientipäällikkö Henna Salolta.

Showcasessa monipuolisesti suomalaisväriä


Tapahtuman Official Showcase -konserttisarjassa esiintyvät Teija Niku, Juuri & Juuri sekä suomalais-norjalainen Áššu. Lisäksi Göteborgissa kuullaan ns. Late Night Showcase -sarja, johon Suomesta kutsuttiin esiintymään Tjango! sekä Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala.

Lue lisää tapahtuman omilta sivuilta