Nordic Folk Alliance, Göteborg 2020

Pohjoismainen yhteistyö merkittävän amerikkalaisen folk/roots-ammattilaistapahtuman Folk Alliance Internationalin kanssa saa jatkoa: Pohjoismaiden ja Pohjois-Amerikan kansanmusiikkimarkkinoiden välisiin verkostoihin ja pohjoismaisten artistien showcase-konsertteihin keskittyvä tapahtuma järjestetään Göteborgissa, Ruotsissa nyt toista kertaa 1.-2. huhtikuuta 2020.

Emotapahtuma Folk Alliance International järjestettiin Yhdysvalloissa ensi kertaa 1989, ja se on laajentunut Pohjois-Amerikan markkinoiden tärkeimmäksi folk- ja roots-musiikin konferenssiksi ja ammattilaistapahtumaksi. Keväällä 2018 Göteborgissa järjestetty The Exchange -tapahtuma oli Yhdysvaltojen, Kanadan ja pohjoismaiden kansanmusiikkiammattilaisten ensimmäinen yhteiskokoontuminen, ja huhtikuussa 2019 järjestettiin ensimmäinen Nordic Folk Alliance -konferenssi ja showcase-sarja.

Nordic Folk Alliancen yhteistyötahoja ovat pääjärjestäjän eli Folk Alliance Internationalin lisäksi Export Music Sweden, Tempi Denmark, Music Norway, Music Finland, ja sen tuottajana toimii Kultur i Väst.

Delegaattiohjelmassa verkostoitumista ja seminaareja

Tapahtuman päiväohjelma koostuu verkostoitumisohjelmasta ja seminaareista, jotka on tarkoitettu sekä delegaateille että osallistuville muusikoille.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Showcase-haku avoinna 2.12. asti

Ammattilaisraati valitsee tapahtuman showcase-konserttisarjaan kaksi esiintyjää kustakin pohjoismaasta, minkä lisäksi myöhäisillan vapaamuotoisilla keikoilla esiintyy paikallisia yhtyeitä. Showcase-valinnoissa painotetaan artistien vientivalmiutta, kiinnostavuutta, monimuotoisuutta ja diversiteettiä sekä kokonaisuuden musiikillista monipuolisuutta.

Yhden esiintymisen pituus on 30 minuuttia. Showcase-esiintymisistä ei makseta palkkioita, ja artistit vastaavat itse matka- ja majoituskuluistaan. Päätöksistä ilmoitetaan tammikuussa 2020. 

Suomalaiset artistit täyttävät hakemuksen täällä.

Päätöksistä ilmoitetaan tammikuussa 2020.