Nordic Folk Alliance 2023

Folk- ja roots-musiikin ammattilaistapahtuma Nordic Folk Alliance järjestetään Roskildessa, Tanskassa 18.-20.4.2023. Tapahtuma keskittyy Pohjoismaiden ja Pohjois-Amerikan folk-markkinoiden välisiin verkostoihin ja pohjoismaisten artistien showcase-konsertteihin.

Nordic Folk Alliancen emotapahtuma Folk Alliance International järjestettiin Yhdysvalloissa ensi kertaa 1989, minkä jälkeen se on vuosien aikana laajentunut Pohjois-Amerikan markkinoiden tärkeimmäksi folk- ja roots-musiikin konferenssiksi ja ammattilaistapahtumaksi.

Nordic Folk Alliancen yhteistyötahoja ovat pääjärjestäjän eli Folk Alliance Internationalin lisäksi pohjoismaiset musiikin vientitoimistot. Tapahtuma tarjoaa showcase- ja verkostoitumisohjelmaa sekä seminaareja musiikkialan ammattilaisille. Tapahtumaan kutsutaan vieraita kaikista Pohjoismaista, Baltiasta sekä Pohjois-Amerikasta.

Hae Nordic Folk Allianceen showcase-esiintyjäksi 20.11. mennessä tämän linkin kautta.

Ulkopuolinen raati valitsee showcase-ohjelman esiintyjät avoimen haun kautta. Suomesta valitaan mukaan kolme folk- ja roots musiikkia edustavaa artistia/yhtyettä. Music Finland tukee osallistumista 50-prosenttisella matkakulukorvauksella (matkat ja majoitus).

Nordic Folk Alliance -tapahtuman järjestäjiä ovat Tempi, Export Music Sweden, Music Norway, Music Finland, Iceland Music, Gimle ja Roskilde Festival.