Nordic Folk Alliance 2019

Viime vuonna alkanut yhteistyö merkittävän amerikkalaisen folk- ja roots-musiikin ammattilaistapahtuman Folk Alliance Internationalin kanssa saa jatkoa. Pohjoismaiden, Pohjois-Amerikan ja Kanadan folk-markkinoiden välisiin verkostoihin ja pohjoismaisten artistien showcase-konsertteihin keskittyvä tapahtuma järjestetään Göteborgissa, Ruotsissa 10.-12. huhtikuuta 2019.

Emotapahtuma Folk Alliance International järjestettiin Yhdysvalloissa ensi kertaa 1989, minkä jälkeen se on vuosien aikana laajentunut Pohjois-Amerikan markkinoiden tärkeimmäksi folk- ja roots-musiikin konferenssiksi ja ammattilaistapahtumaksi. Keväällä 2018 Göteborgissa järjestetty The Exchange -tapahtuma oli Yhdysvaltojen, Kanadan ja pohjoismaiden kansanmusiikkiammattilaisten ensimmäinen yhteiskokoontuminen, joka saa nyt jatkoa, kun Nordic Folk Alliance valtaa kaupungin huhtikuussa 2019.

Nordic Folk Alliancen yhteistyötahoja ovat pääjärjestäjän eli Folk Alliance Internationalin lisäksi Export Music Sweden, Tempi Denmark, Music Norway, Music Finland, Kultur i Väst, Go:teborg & Co sekä Live at Heart. Tapahtuma tarjoaa showcase- ja verkostoitumisohjelmaa sekä seminaareja musiikkialan ammattilaisille ja muusikoille. Tapahtuman pääpaikkana toimii Waterfront-hotelli Göteborgissa, Ruotsissa. 

Delegaattiohjelmassa tehokasta verkostoitumista ja seminaareja

Tapahtuman päiväohjelma koostuu speed meeting -tapaamisista, mentoroinnista ja seminaareista, jotka on tarkoitettu sekä delegaateille että osallistuville muusikoille. Seminaariohjelma ajoittuu torstaille ja perjantaille 11.-12.4.

Tapahtuman enimmäinen delegaattimäärä on 200 osallistujaa. Rekisteröitymisen hinta on 1500 Ruotsin kruunua, ja linkki rekisteröitymiseen sekä lisätiedot löytyvät täältä.

Tapahtumassa laaja showcase-ohjelma

Samaan tapaan kuin Yhdysvaltain emotapahtumassa, myös Nordic Folk Alliancessa on virallinen, kuratoitu showcase-konserttisarja sekä niin kutsuttu Private Showcases -sarja, jossa useampi artisti saa mahdollisuuden saa mahdollisuuden esittäytyä pienimuotoisemmissa hotellihuonekonserteissa. 

Showcase-sarja ajoittuu torstai- ja perjantai-illoille 11.-12.4. ja toteutuu seuraavasti:

  • Mukaan voi hakea kuka vain vientivalmis artisti, ja virallisessa showcasessa esittäytyy 10 artistia/yhtyettä seuraavasti: kaksi Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta kustakin sekä kaksi muista maista
  • Showcase-esiintymisestä ei makseta palkkiota; valitut artistit saavat ilmaiseksi rekisteröinnin tapahtumaan, majoituksen sekä aterioita
  • Tämän lisäksi 20 muuta artistia kutsutaan esiintymään Private showcase -sarjassa
  • Valitsijaraati koostuu pohjoismaisista alan huippuammattilaisista
  • Showcase-konsertit järjestetään kahdella lavalla iltaisin kello 18-21 välisenä aikana, minkä lisäksi viisi pienempää lavaa on varattu akustiselle ns. private showcase -sarjalle kello 21-01 välillä
  • Iltakonsertit ovat avoimia myös suurelle yleisölle

Showcaseen haetaan Gigmit-järjestelmän kautta. Haku umpeutuu 28.2. Tiedot ja hakulomake löytyvät täältä.

Päävastuullinen tuottaja on Åke Lundström (Live at heart Festival)

Liveosuuksista vastaa Göran Berg (Kultur i Väst, Göteborg). 

Lisätietoja:

www.folk.org
www.liveatheart.se/nordicfolk