Nordic Folk Alliance 2022

Kansan- ja roots-musiikin ammattilaistapahtuma Nordic Folk Alliance saa jatkoa kolmen vuoden tauon jälkeen. Pohjoismaiden ja Pohjois-Amerikan folk-markkinoiden välisiin verkostoihin ja pohjoismaisten artistien showcase-konsertteihin keskittyvä tapahtuma järjestetään Göteborgissa, Ruotsissa 20.-22.4.2022.

Nordic Folk Alliancen emotapahtuma Folk Alliance International järjestettiin Yhdysvalloissa ensi kertaa 1989, minkä jälkeen se on vuosien aikana laajentunut Pohjois-Amerikan markkinoiden tärkeimmäksi folk- ja roots-musiikin konferenssiksi ja ammattilaistapahtumaksi.

Nordic Folk Alliancen yhteistyötahoja ovat pääjärjestäjän eli Folk Alliance Internationalin lisäksi pohjoismaiset musiikin vientitoimistot. Tapahtuma tarjoaa showcase- ja verkostoitumisohjelmaa sekä seminaareja musiikkialan ammattilaisille. Tapahtumaan kutsutaan vieraita kaikista Pohjoismaista, Baltiasta sekä Pohjois-Amerikasta.

Nordic Folk Alliancen rekisteröintiin liittyvät ohjeet löytyvät tapahtuman kotisivuilta.

Showcase-ohjelma

Avoin haku Nordic Folk Alliancen showcase-ohjelmaan tapahtui 1.12.2021–16.1.2022. Showcase-ohjelmaan on valittu ulkopuolisen raadin toimesta 20 artistia/yhtyettä seuraavasti: neljä Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta kustakin sekä kaksi Islannista ja Saamenmaalta.

Nordic Folk Alliancen suomalaiset esiintyjät ovat tänä vuonna Desiree Saarela & Trisk, Frigg, La Riippa Group ja Pauanne.