Musiikkialan Naistenklinikka

Kaikille musiikkialalla työskenteleville naisille tarkoitettu seminaari ja verkottumistapahtuma Musiikkialan Naistenklinikka järjestetään kansainvälisen naistenpäivän aattona 7. maaliskuuta 2013 kello 9.30-17. Paikkana on Kulttuuritehdas Korjaamo Helsingissä.

Ohjelmassa on verkottumista sekä puheenvuoroja ja keskusteluja monista ajankohtaisista aiheista. Teemoina tällä kertaa ovat mm. yrittäjyys, uskottavuus ja jaksaminen.

Musiikkialan Naistenklinikan ohjelma

Torstaina 7. maaliskuuta kello 9:30–17

Paikka: Kulttuuritehdas Korjaamo, Vaunusali, Helsinki (os. Töölönkatu 51 a-b, 00250 Helsinki)

9:30 Ilmoittautuminen ja aamukahvit

10:00 Haastattelussa johtaja Minna Sirnö, Taiteen edistämiskeskus

10:30 Virpi Immonen (Fullsteam Management) ja Sharon Richardson (Factory Music, Iso-Britannia)

Sharon Richardson johtaa brittiläistä agentuuri- ja management-yhtiötä Factory Musicia. Raskaampaan rockiin keskittyneellä yhtiöllä on listoillaan myös monia suomalaisbändejä. Sharon tuo Naistenklinikkaan oman näkökulmansa musiikkiyrittäjyyteen ja keskustelee Virpi Immosen kanssa menestyvän naisyrittäjän todellisuudesta Iso-Britanniassa ja Suomessa. Ovatko toimintatavat täysin bisneksen miesvaltaisen historian muovaamia, vai voivatko naiset luoda omia polkujaan?  Millaisin vahvuuksin rakennetaan menestyvä yritys?

11:30 Lounas

12:15 Pyöreän pöydän keskustelut – alustajia, verkostoitumista ja keskustelua

Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä johdattaa keskusteluun Pumppu-hankkeesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Pumppu on Teoston käynnistämä musiikkitoimialaa ja sitä ympäröivää maailmaa yhdistävä hanke. Mitä tämä tarkoittaa naistoimijoiden näkökulmasta?

Jazzalan monitoimija, Europe Jazz Networkin presidentti Annamaija Saarela nostaa puheeksi naisten edustuksen musiikkialan eri tasoilla: miten naiset pääsevät ääneen jazzin kentällä tai alan suomalaisissa ja kansainvälisissä järjestöissä?

Radio Helsingin ohjelmapäällikkö Anna Laine pohtii musiikkialan naisten näkymistä mediassa. Millaisen kuvan naisista saa ja mikä tilanteessa on taustalla?                    

14:15 Kahvitarjoilu

14:45 Keskusteluiden satoa

15:15 Paneelikeskustelu - menestyminen, uskottavuus ja jaksaminen

Katja Ståhlin vetämäsä keskustelussa mukana Anna Puu, Minna Pensola, Anna Laine sekä vuoden 2012 menestysformaatin, Vain elämää -ohjelman tuottaja Suvi Valkonen.

17:00 Tilaisuus päättyy

Loppuillan menovinkkinä kannattaa huomioida kolmen naisartistin ilta Korjaamon vintillä: esiintyjinä Sansa, Kanerva ja Sonia. Tilaisuuden järjestää Kaiho Booking, liput (10 euroa) myynnissä Tiketissä.

Mikä on Musiikkialan Naistenklinikka?

Musiikkialan Naistenklinikka järjestetään nyt kolmatta kertaa. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille musiikkialalla työskenteleville naisille: muusikoille, säveltäjille, sanoittajille, sovittajille, tuottajille sekä alan yrityksissä, yhdistyksissä ja muissa sidosryhmissä toimiville. Tavoitteena on alan naisten tehokkaampi järjestäytyminen ja verkostoituminen, johtavassa asemassa toimivien naisten määrän lisääminen sekä alan naisyrittäjyyden tukeminen. Tapahtuman pääjärjestäjä on Music Finland. Osallistumismaksu on 35 euroa (sis. lounaan ja kahvitarjoilut).

Ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset 28.2.2013 mennessä täältä.

Ilmoittauduttuasi saat ohjeet osallistumismaksun (35 €) maksamisesta.