Music Finland Workshop - Fokuksessa jazz, Iso-Britannia ja Venäjä

Musiikkialan toimijoille on tiistaina 9. lokakuuta tarjolla uusia näkökulmia alan kansainväliseen toimintaan, kun Music Finland järjestää monipuolisen seminaarikokonaisuuden Ison-Britannian sekä Venäjän musiikkikentästä. Tilaisuus järjestetään Nokia Factoryssa (Hämeentie 13 sisäpiha, Helsinki), Kuudennen linjan vieressä.

UK Jazz Workshop

Päivä alkaa UK Jazz Workshop -osuudella, joka on osa Music Finlandin UK-kärkihanketta vuosina 2012-2013. Aamupäivällä selvitellään brittiläisen jazzkentän ja musiikkimarkkinoiden ominaispiirteitä sekä saarivaltion monia mahdollisuuksia jazzin ammattilaisen näkökulmasta. Vierailevina puhujina on kaksi huippuasiantuntijaa: Ison-Britannian musiikkialaa perinpohjaisesti tunteva Nod Knowles on pitkän musiikkiuransa aikana toiminut mm. Europe Jazz Networkin (EJN) presidenttinä ja Bath Festivalsin johtajana. Martel Ollerenshaw johtaa tuotantoyhtiö Seriousilla mm. koulutushankkeita ja on myös Seriousin kehuja niittäneen Take 5 –konseptin takana. Kotimaisena puhujavieraana Ison-Britannian kokemuksistaan kertoo suomalaisen jazzkentän kokenut tuntija Annamaija Saarela, EJN:n tämänhetkinen presidentti, jonka yritys Annamaija Music Company on London Jazz Festivalin tämän vuoden upean suomalaiskattauksen tuottaja. UK Jazz Workshop -osuuden kesto on noin klo 9:30-13, ja mukana on myös workshop, jossa osallistujat saavat mahdollisuuden mm. esittää Nodille ja Martelille kysymyksiä pienemmissä ryhmissä.

News from Helsinki

Tauon jälkeen keskitytään jo monen vuoden kokemuksella järjestettävään News from Helsinki –vientitapahtumaan. Venäjän vientipäivien ajankohta tänä vuonna on 4.-7.12.2012. Pietariin ja Moskovaan suuntautuvassa hankkeessa on pop-rockin lisäksi tänä vuonna pilottihengessä mukana myös jazz: molemmissa kaupungeissa järjestetään kolmen tasokkaan jazzyhtyeen tähdittämät showcaset ja omat suomalais-venäläiset verkottumistilaisuudet nimenomaan jazzkentän ammattilaisille. Iltapäivän osuuden puhujavieraaksi olemme kutsuneet Venäjän johtavan jazz-aikakauslehden Jazz.ru:n päätoimittajan, pitkän linjan musiikkiammattilaisen Cyril Moshkowin, joka kertoo jazzin asemasta venäläisessä kulttuurikentässä sekä suomalaisten musiikkiammattilaisten konkreettisista mahdollisuuksista Venäjällä. Lisäksi Music Finlandin Henna Salo ja Mirka Pesonen luovat katsauksen tapahtuman käytännön järjestelyihin. Venäjä-osuuden kesto on n. klo 14-16, ja siihen ovat lämpimästi tervetulleita kaikki Venäjän matkasta kiinnostuneet musiikkiammattilaiset genreen katsomatta.

Aika: tiistai 9.10.2012 kello 9:30-16 (tauko klo 13-14); tilaisuudessa tarjolla kahvia ja pientä purtavaa
Paikka: Nokia Factory (Hämeentie 13 sisäpiha, Helsinki), Kuudennen linjan vieressä
Hinta: tilaisuus on maksuton

Lisätietoa:
UK-hanke: Riku Salomaa (riku.salomaa@musicfinland.fi, 040 7052606)
News from Helsinki / Venäjä: Mirka Pesonen (mirka.pesonen@musicfinland.fi, 09 681 01315) ja Henna Salo (henna.salo@musicfinland.fi, 040 7318018)

Ilmoittautumiset 2.10.2012 mennessä: assistant@musicfinland.fi, 020 730 2230