Music & Racism in Europe

Tutkimusyhdistys Suoni ry järjestää lokakuussa verkkokonferenssin musiikin ja rasismin välisiä suhteita valottavista tutkimuksista. Music Finland on yksi verkkotapahtuman yhteistyökumppaneista.

Musiikintutkimuksen alueella on viime aikoina lisääntynyt kiinnostus rasismiin. Suoni ry:n järjestämä verkkotapahtuma kokoaa nyt yhteen tutkijoita sekä eri tieteenalojen ja genrejen asiantuntijoita keskustelemaan musiikista ja rasismista erityisesti Euroopassa. Konferenssissa keskitytään ensisijaisesti tutkimukseen, jossa tunnistetaan sorron ja syrjinnän institutionaaliset ja rakenteelliset muodot.

Tapahtumaan pääset rekisteröitymään tämän linkin kautta. Tapahtuma kokonaisuudessaan on maksullinen ja rekisteröityminen on auki 18.10. asti.

Tapahtumassa kuullaan myös yhteistyössä Music Finlandin kanssa järjestettävä Music Industry -paneelikeskustelu, jonka osallistujat edustavat musiikkiteollisuuden eri puolia. Paneelia moderoi professori Anthony Kwame Harrison ja panelisteina ovat Jason “Timbuktu” Diakité (Muusikko, Ruotsi), Renaz Ebrahimi (Journalisti, Suomi) ja Lena Midtveit (CEO, Sony Music Norway).

Music Industry -paneelikeskustelu 21.10. klo 16. Ilmoittautuminen Music Industry -paneelin striimiin on maksutonta. Striimiin voit ilmoittautua laittamalla sähköpostia tutkimuspäällikkö Merja Hottiselle.

Lue lisää ja katso tapahtuman koko ohjelma täältä.